Ο φόβος μιας γενικευμένης επίθεσης από την πλευρά του Πάνου Καμμένου, αλλά και η απαξία της κοινωνίας σε περίπτωση που έδινε ανταλλάγματα στους έξι «πρόθυμους» της συμφωνίας των Πρεσπών, σφράγισαν τον μίνι ανασχηματισμό.
Ελενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης και Τέρενς Κουίκ έμειναν μεν στις υπουργικές τους καρέκλες, όπως και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εξαργυρώνοντας την θερμή στήριξη του «Μακεδονικού» (αν κι έλεγαν άλλα πρόσφατα), όμως, δεν υπουργοποιήθηκαν οι άλλοι.
Δηλαδή ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που έχει παραιτηθεί κι από βουλευτής και δηλώνει τιμή του να είναι… ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκε στην κυβέρνηση. Όπως δεν μπήκαν και οι Κώστας Ζουράρις και ο Σπύρος Δανέλης από το Ποτάμι, αλλά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ.
Η δε Κατερίνα Παπακώστα έμεινε μεν στη θέση της αλλά διαψεύστηκαν οι φήμες (και οι προσδοκίες της) ότι θα μπορούσε να γίνει… χαλίφισσα στη θέση της Ολγα Γεροβασίλη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Τα ανταλλάγματα έμειναν στο συρτάρι καθώς αν συνέβαινε το αντίθετο η κυβέρνηση θα δεχόταν σφοδρή κριτική για «εξαγορά» ψήφους με υπουργικές καρέκλες.
Βεβαίως, όσοι παρέμειναν στις θέσεις τους, έχοντας ψηφίσει τη συμφωνία ή στηρίζοντας αναφανδόν τον πρωθυπουργό (Κουίκ) θα μπορούσε να πει κανείς ότι είχαν ευνοϊκή μεταχείριση από τον Αλέξη Τσίπρα.
Χωρίς να υπάρχει πλέον συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο πρωθυπουργός κράτησε στελέχη του κόμματος του Καμμένου στην κυβέρνηση. Γι’ αυτό και ο Καμμένος εμφανίζεται οργισμένος και ανεβάζει στο twitter φωτό του Σόρος με τον Ζάεφ και αφήνει υπονοούμενα για εξαγορά.