Στον « Εθνικό Κήρυκα» μία από τις εφημερίδες της ομογένειας στις ΗΠΑ, «ανιχνεύσαμε» την παρακάτω πληροφορία από συνέντευξη της εφημερίδας με τον δρ. Στέφανο Κάλη, γιατρό, ερευνητή και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου φέτος θα γίνει στο Πανεπιστήμιο ένα διήμερο συνέδριο με θέμα «Μεσογειακή διατροφή και υγεία στον εργασιακό χώρο», στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρωτοβουλία για παραγωγικότητα και διαχείριση υγείας» της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, σε συνεργασία με το αμερικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Μαγειρική Οδύσσεια».
Ο Δρ. Στέφανος Κάλης μίλησε για τις μελέτες που έχει κάνει η σχολή του επί του θέματος και για το ότι ο ίδιος, ως Ελληνας, αγαπά την ελληνική διατροφή και βέβαια την ελληνική κουζίνα και ερευνά εδώ και 20 χρόνια τις επιπτώσεις/οφέλη της ελληνικής διατροφής ιδαιτέρως στις καρδιοαγγειακές παθήσεις. Είπε επίσης ότι «το συμπέρασμα ότι η μεσογειακή διατροφή είναι μία από τις καλύτερες στον κόσμο, αν όχι η καλύτερη όσον αφορά την καρδιά, αλλά και την πρόληψη του καρκίνου ενώ φαίνεται ότι σχετίζεται και με την πρόληψη του Αλτσχάιμερ. Μελέτες επί 2 δεκαετίες σε πυροσβέστες στις ΗΠΑ, «απέδειξαν» τους παραπάνω ισχυρισμούς.
Θα βρείτε την πλήρη συνέντευξη του δρ. Στέφανου Κάλη στον «Εθνικό Κήρυκα» στον παρακάτω σύνδεσμο:
www.ekirikas.com/ο-ιατρός-και-καθηγητής-του-harvard-στέφανος-κ/