Προ ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, έγινε μια μεγάλη σύσκεψη για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Σε αυτή την «κλειστή» σύναξη αναλύθηκαν εκτενώς τα ευρήματα διαφόρων μετρήσεων της κοινής γνώμης και εξετάστηκε το κυβερνητικό πλάνο της επόμενης περιόδου.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις εκλογικές μάχες που έρχονται, ενώ η γενική εκτίμηση που επικράτησε ήταν ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν μεγάλη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Η πρωτιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αμφισβητείται από τα κυβερνητικά στελέχη, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους μιλάνε για διαφορές στη ζώνη των πέντε μονάδων.

Ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου κυριαρχεί η εκτίμηση ότι η πρωτιά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις σιγά-σιγά μειώνεται, ενώ ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες ετοιμάζονται για επίθεση σε όλα τα μέτωπα, κινούμενοι σε σκληρή γραμμή με στόχο τους αναποφάσιστους.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι το πολιτικό παιχνίδι παίζεται στο Κέντρο και ότι η στάση των κεντρώων και των κεντροαριστερών ψηφοφόρων θα γείρει και την πλάστιγγα των εκλογών.

Κόμμα εν υπνώσει, βουλευτές σε ακινησία

Παρά την προσπάθεια του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη να οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα το κόμμα εν όψει των εκλογών, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πάρα πολλές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται με τη νοοτροπία κόμματος του 3%-5%.

Σε πολλούς δήμους επελέγησαν ως υποψήφιοι δήμαρχοι, κομματικά στελέχη και ουσιαστικά αγνοήθηκε το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα για διεύρυνση και άνοιγμα σε ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής