Ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα γενιά του Πειραιά που μπορεί να προσφέρει στη πόλη δίνει ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εντάσσοντας στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού τρεις δημιουργικές νέες γυναίκες.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε πως θα είναι υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι η 19χρονη Ίρις-Σταυρούλα Ιορδανίδου (Παπαμιχαήλ) και η 23χρονη Βέρα Σαραντάκου, ενώ πριν λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της Σμάρα Γλου.

Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως «είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν στον συνδυασμό μας νέοι άνθρωποι. Έχουμε ανάγκη όλοι τις φρέσκες ιδέες τους. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός, ότι νέοι άνθρωποι επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά και οφείλουμε να τους δίνουμε αυτή την ευκαιρία.»

Επιπλέον τόνισε ότι: «Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε εμείς οι μεγαλύτεροι, είναι ότι πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους, να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες, ειδικά όταν αυτές έχουν να κάνουν με την πόλη που μεγαλώνουν και ζουν. Οφείλουμε να τους δίνουμε τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην προσπάθεια που κάνουμε για την πόλη μας. Είναι σημαντικό οι νέοι να συμμετέχουν και να ψηφίζουν, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον τους. Είμαι βέβαιος ότι με τη νεανική ματιά και την όρεξη που τους διακρίνει, θα μας βοηθήσουν ουσιαστικά».

Η Ίρις-Σταυρούλα Ιορδανίδου (Παπαμιχαήλ) μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Είναι φοιτήτρια Νομικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος περιβαλλοντικών και κοινωνικών ομάδων, ενώ έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, σε εκπαιδευτικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για το περιβάλλον και την καινοτομία για την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Η Βέρα Σαραντάκου μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά, είναι τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Η Σμάρα Γλου είναι Πειραιώτισσα επιχειρηματίας, έχει σπουδάσει Μάρκετινγκ και δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και των τροφίμων, σε οικογενειακή επιχείρηση.