Ελληνική σειρά

«Ελα στη θέση µου»

ALPHA, 20.00

Η Ρενάτα επισκέπτεται τον Αχιλλέα στη φυλακή και οι τόνοι ανεβαίνουν επικίνδυνα. Ο Βλάσης μαθαίνει ένα μικρό μυστικό της Μίκας, ενώ ο Μίμης και η Ισμήνη έχουν βαλθεί να ξετρυπώσουν τον τύπο που ευθύνεται για την έκρηξη στο οινοποιείο. Η εγγύηση για να αποφυλακιστεί ο Αχιλλέας είναι ένα αστρονομικό ποσό και κανείς δεν έχει να την καλύψει.

Ξένες ταινίες

«Hobbit: Ενα αναπάντεχο ταξίδι»

OPEN, 20.00

Ο Μπίλμπο Μπάγκινς αποφασίζει να σώσει το βασίλειο του Ερεμπορ από τον τρομερό δράκο Νοσφιστή. Με τη βοήθεια του Γκάνταλφ, ο Μπίλμπο ακολουθεί μια ομάδα νάνων, της οποίας επικεφαλής είναι ο θρυλικός πολεμιστής Θόριν Δρύασπις. Το ταξίδι τους θα τους οδηγήσει στην Ερημιά, σε επικίνδυνους τόπους γεμάτους Τελώνια, Ορκ, φονικούς λύκους και μάγους. Για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, πρέπει πρώτα να καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί από τις σήραγγες των Τελωνίων. Εκεί όμως ο Μπίλμπο θα συναντήσει το Γκόλουμ, ένα πλάσμα που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Πρωταγωνιστούν οι Μάρτιν Φρίμαν, Ιαν Μακ Κέλεν, Κέιτ Μπλάνσετ, Ελάιτζα Γουντ, Αντι Σέρκις. (ΗΠΑ, 2012, 155′)

 

«Το δωµάτιο»

ΕΡΤ1, 22.00

Η ταινία μάς ταξιδεύει στον κόσμο του Τζακ, ενός ζωηρού πεντάχρονου. Το αγόρι μεγαλώνει σε ένα δωμάτιο δέκα τετραγωνικών, χωρίς παράθυρα, μόνο με τη μητέρα του, η οποία έχει απαχθεί και βιαστεί από τον ιδιοκτήτη, που τους κρατά φυλακισμένους εκεί: Στο δωμάτιο. Η μαμά έχει δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο μέσα σε αυτό το δωμάτιο για τον Τζακ. Μαζί θα προσπαθήσουν να αποδράσουν για να έρθουν αντιμέτωποι με κάτι ακόμη πιο τρομακτικό: τον αληθινό κόσμο. Πρωταγωνιστούν οι Μπρι Λάρσον, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Σον Μπρίντζερς, Μέγκαν Παρκ, Γουίλιαμ Μέισι, Τζόαν Αλεν. (Ιρλανδία/Καναδάς/Αγγλία/ΗΠΑ, 2015, 118′)