«Οι θέσεις εργασίας που τόσο χρειάζεται η Ελλάδα δεν δημιουργούνται με επιδοτήσεις ή συμβάσεις από το κράτος, αλλά μέσω της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της καινοτομίας. Η προτεραιότητά μας είναι: πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί με τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Η Ελλάδα θα γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, κυρίως στο χώρο των ανθρωπιστικών και κλασσικών επιστημών. Οι κλασσικές αξίες είναι ο πυρήνας της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Η Ελλάδα θα προάγει τη σύνδεση αυτών των αξιών με τη σύγχρονη ανθρώπινη δημιουργία» συνέχισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε πως επί της κυβερνήσεώς του προτίθεται να δημιουργήσει υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης το οποίο μάλιστα θα αναφέρεται άμεσα στον ίδιο.

«Η ψηφιακή μεταρρύθμιση της Ελλάδας είναι προϋπόθεση ανάπτυξης. Εμείς υστερούμε σε αυτό τον τομέα. Γι’ αυτό θα δημιουργήσουμε Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης που θα αναφέρεται άμεσα σε εμένα, ώστε να εξασφαλιστεί η οριζόντια και πλήρης εφαρμογή της μεταρρύθμισης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.