Πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο Kontra channel καθώς το 80% του προγράμματος του σταθμού ήταν γεμάτο τηλεπωλήσεις.

Η Ανεξάρτητη Αρχή έχει συγκεντρώσει στοιχεία και για άλλα περιφερειακά κανάλια της Αττικής, για αρχή, που τίθεται θέμα αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του προγράμματος τους. Υπενθυμίζεται ότι έχει καταργηθεί η διάταξη που όριζε το ανώτερο όριο προβολής προγραμμάτων τηλεπωλήσεων.

Οσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου επισημάνθηκαν τα στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν πριν προχωρήσει η αδειοδότηση για τα περιφερειακά και θεματικά κανάλια.

Μέχρι να μπει το νερό στ’ αυλάκι για τη συνέχεια των αδειοδοτήσεων το ΕΣΡ ασχολείται με τις δύο ορφανές άδειες γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία συμμετοχής στην Προκήρυξη 1/2019 λήγει το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Φεβρουαρίου 2019. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενδιαφέρον πλέον της Alter Ego Media, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη. Η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019.

Την ερχόμενη Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2019 το ΕΣΡ καλεί τους ενδιαφερόμενους στα γραφεία τους (10.00) να τους παρουσιάσει τον κωδικοποιημένο κατάλογο των δικαιολογητικών που θα πρέπει να ακολουθούν την αίτηση τους.