Αρης για Ευρώπη! Με τον εξαιρετικό Ματέο Γκαρσία να σκοράρει για 2η σερί αγωνιστική, ο Αρης πανηγύρισε 2η σερί νίκη, αυτή τη φορά με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Στους 29 βαθμούς η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, προσπέρασε τον Παναθηναϊκό και αποθεώθηκε από 15 χιλιάδες οπαδούς του που γέμισαν και πάλι το Βικελίδης.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει για τον Παντελίδη
Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Άρη με τη νικηφόρα 11άδα που της Ξάνθης. Με σχηματισμό και πάλι 4-2-3-1 και τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο στην κορυφή της επίθεσης, και τον Ντιγκινί να κινείται λίγο πιο πίσω του.

Από εκεί και πέρα ο Κουέστα ήταν και πάλι στην εστία, ο Τζανακάκης δεξιά, ο Κόρχουτ αριστερά στα άκρα της άμυνας, ενώ Δεληζήσης και Ρόουζ συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στο κέντρο Μπάσα και Σιώπης, ενώ τις θέσεις των εξτρέμ κάλυψαν οι Λάρσον και Ματέο Γκαρσία.

Με 3-5-2 παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιάννης Πετράκης και επιθετικό δίδυμο τους Μάνο και Αθανασιάδη.

Υπεροχή ο Αρης λίγες τελικές
Στο πρώτο ημίχρονο ο Αρης είχε τη «μερίδα του λέοντος» όσον αφορά την κατοχή, πίεζε ψηλά και γενικά βρισκόταν σχεδόν συνεχώς έξω από την αντίπαλη περιοχή. Ομως απέναντι στη μαζική και καλοστημένη άμυνα του ΠΑΣ, οι κίτρινοι δεν κατάφεραν να φτιάξουν πολλές φάσεις. Αλλωστε έπαιζαν κυρίως με γεμίσματα τα οποία εύκολα οι φιλοξενούμενοι εξουδετέρωναν.

Για την ακρίβεια η ομάδα του Παντελίδη είχε κάποια καλά σουτ με τον Ματέο Γκαρσία (ήταν ορεξάτος) και δύο πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη στο 17’ μες τον Γκαρσία να βγάζει εξαιρετική κάθετη για τον Λάρσον ο οποίος όμως αν και βρέθηκε φάτσα με τον Βελλίδη σπατάλησε τη φάση κάνοντας κακό κοντρόλ.

Η δεύτερη στο 35’ όταν μετά από ωραία συνεργασία τριών παικτών, ο Λάρσον σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά για να δει τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ!
Από την πλευρά του ο ΠΑΣ έπαιζε έξυπνα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και σε 2-3 περιπτώσεις κατάφερε να ανησυχήσει την άμυνα των γηπεδούχων.

Η μία στο 20’ όταν υπήρξε σύγχυση στα καρέ του Άρη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Σερκγελασβίλι. Μάλιστα στη φάση αυτή οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν χέρι σε εκτέλεση φάουλ του Σεργκελασβίλι, ωστόσο ο διαιτητής Κουμπαράκης καταλόγισε επιθετικό φάουλ. Η δεύτερη ευκαιρία του ΠΑΣ σημειώθηκε στο 35’ με ωραία κεφαλιά του Αθανασιάδη που έφυγε λίγο άουτ.

Παρόμοια εικόνα για 30 λεπτά
Ο Αρης είχε και πάλι τη μπάλα σχεδόν συνεχώς στα πόδια του όμως αδυνατούσε ξανά να βρει διαδρόμους και να αναπτυχθεί ορθολογικά. Οι κίτρινοι αργούσαν πολύ στην δημιουργία των επιθέσεών τους καθώς αναλώνονταν σε πολλές παράλληλες και όχι κάθετες πάσες. Επιπλέον δεν κατάφερναν να εκμεταλλευθούν ούτε τα αρκετά στημένα (κόρνερ, φάουλ) που κέρδισαν.

Οι κίτρινοι απειλούσαν και πάλι μόνο με σουτ (Γκαρσία 55’ Σιώπης 59’) και όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα άλλαζε αυτό το 0-0.

4λεπτο «κόλαση» και γκολ για τον Αρη!
Ότι δεν είδαμε στο προηγούμενο διάστημα, το είδαμε μέσα σε τέσσερα λεπτά. Με την είσοδο των Ματίγια και Μαρτίνεθ να δίνουν φρεσκάδα στον Άρη, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 74’ με σουτ του Γκαρσία.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δύο μεγάλες φάσεις. Μια αντεπίθεση του Μάνου (στο 75’) που λίγο έλειψε να εκμεταλλευθεί «γκάφα» του Κουέστα που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και μία κεφαλιά του Τζημόπουλου (76’) που έφυγε λίγο άουτ!

Τελικά η ομάδα που βρήκε δίχτυα ήταν ο Άρης, στο 77’. Μετά από ωραίο σουτ του Μαρτίνες, ο Βελλίδης απέκρουσε ασταθώς και και ο Ματέο που πήρε το ριμπάουντ σκόραρε για να ξεσηκώσει τους 15 χιλιάδες οπαδούς των κίτρινων.

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κούεστα, Δεληζήσης, Ρόουζ, Κόρχουτ, Τζανακάκης, Μπάσα (64’ Ματίγια), Σιώπης, Ντιγκινί, Λάρσον (75’ Μαρτίνες), Γκαρσία, Διαμαντόπουλος(88’ Βέλεθ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Λίλα (82’ Παμλίδης), Σκόνδρας, Κάστρο, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Γιάκος (82’ Βιντάλ), Αθανασιάδης, Μάνος (87’ Λεό).