Λεμονάτο κουνουπίδι με πατάτα

Στο συγκεκριμένο πιάτο, βράζουμε χωριστά τις πατάτες γιατί θέλουμε το κουνουπίδι μας να μείνει al dente.

Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 30΄

Υλικά (για 4-6 μερίδες)
1 μέτριο κουνουπίδι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
6 μέτριες πατάτες, σχεδόν βρασμένες – να κρατάνε λίγο
½ λίτρο λευκό κρασί
½ ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
1 λεμόνι, ο χυμός
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τα μπουκέτα από το κουνουπίδι.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες που έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει κυδωνάτες. Αφήνουμε να σοταριστούν και προσθέτουμε το κουνουπίδι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Βράζουμε 10 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα 3 λεπτά προτού τελειώσει το φαγητό. Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού, σείουμε την κατσαρόλα για να δέσει το φαγητό και σερβίρουμε σε 1 λεπτό.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.