Στον Γευσιγνώστη, που κυκλοφορεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου με ΤΟ ΒΗΜΑ, ένα πλούσιο τεύχος 150 σελίδων με 80 αλμυρές και γλυκές συνταγές!
Δύο μεγάλα αφιερώματα:
Οι καλύτεροι έλληνες σεφ ετοιμάζουν τις πιο σύγχρονες και γευστικές τυρόπιτες!
Αφράτα πιτάκια με φύλλο κρούστας και ανθρακούχο νερό ή σόδα, τυρόπιτα κιουνεφέ με κρεμώδη τυριά, λεμονοθύμαρο και φιστίκια Αιγίνης, τυρόπιτα σε βαζάκι με τραγανό φύλλο κρούστας και μέλι, μιλφέιγ με μους λευκών τυριών και πέστο λιαστής ντομάτας, τυρόπιτα με φέτα, μπέικον και ντομάτα, spring rolls με γραβιέρα και ανεβατό, τάρτα με χωριάτικη ζύμη, ψητά ντοματίνια, καπνιστό τυρί, σχινόπρασο και κουκουνάρι και πολλές ακόμη πρωτότυπες συνταγές!
Ανακατεύουμε μεταξύ τους πρωτότυπα τυριά, τα τυλίγουμε σε όλα τα φύλλα (μέχρι και για spring rolls), σερβίρουμε σε βάζα και μειώνουμε όσο γίνεται τα λιπαρά της. Ο λόγος για την πιο δημοφιλή ελληνική πίτα, η οποία εκσυγχρονίζεται, νοστιμεύει και καλύπτει γευστικά ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.
Πεντανόστιμες βελουτέ σούπες του χειμώνα
Αγιορείτικη γαριδόσουπα, σούπα κόκκινο λάχανο, αχλάδι, καρύδια και απάκι, σούπα θαλασσινών, κολοκυθόσουπα βελουτέ με άρωμα μανταρίνι, καλαμπακόσουπα με κάρι και τζίντζερ, πατατόσουπα με τσορίθο ή σαλάμι Λευκάδος και κόκκινο λάχανο, σούπα από μοσχάρι!
Με λαχανικά (κυρίως) αλλά και με κρέας, ψάρι και θαλασσινά είναι ιδανικές για ένα ελαφρύ γεύμα τις κρύες ημέρες.
Τα πιο λαχταριστά κέικ σοκολάτας
Κέικ πορτοκαλιού με σοκολάτα, κέικ με κομμάτια μήλου και σοκολάτας, κέικ σοκολάτας με μπανάνες και ρούμι, σοκολατένιο κέικ με μπάλες καρύδας, δίχρωμα ατομικά κεκάκια! Tο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξέρουμε ποιο να πρωτοφτιάξουμε.
Vegan τυριά
Δεν χρειάζεται να τα ψάχνουμε στα ράφια των σουπερμάρκετ αφού με μακαντέμια, αμύγδαλα και κάσιους φτιάχνουμε από φέτα μέχρι «τυρί» κρέμα!
Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου με το «ΒΗΜΑ»
Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το φαγητό!
Ο Γευσιγνώστης ξέρει, γιατί το ‛χει ψάξει!