Την στήριξη του στη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας πως αποτελεί «ευκαιρία που πρέπει να αρπάξουμε».
Με αυτόν τον τρόπο ο επικεφαλής του Ποταμιού έδειξε, για μια ακόμα φορά, πρόθεση να ψηφίσει «ναι» όταν η συμφωνία έρθει για ψήφιση στη Βουλή, κάτι που προσδιορίζεται να γίνει στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Συγκεκριμένα υπογράμμισε πως «το βασικό που πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας σαν Μακεδονία, αυτό είναι προσβολή. Έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε σαν Βόρεια Μακεδονία. Πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία».
Ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, επισήμανε πως πάνω απ’ όλα βάζει το συμφέρον της χώρας.
«Δεν στηρίζουμε τον καταρρέοντα Αλέξη Τσίπρα αλλά την Ελλάδα» υπογράμμισε, και συνέχισε: «Είμαι αντίπαλος του κ. Τσίπρα και μετά τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, είμαι περισσότερο γιατί χρησιμοποιήθηκαν παλαιοκομματικές μέθοδοι για να παραμείνει η κυβέρνηση. Δεν με ενδιαφέρει όμως να βγάλω το άχτι μου στον Τσίπρα αλλά το συμφέρον της πατρίδας».
«Περίπου το 30% με 40% της κοινωνίας θέλει να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση. Από αυτούς, οι μισοί ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Το 15% με 20% πιστεύει στη λύση και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι υποχρέωσή μου να τους εκφράσω» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Αναφερόμενος στον κ. Δανέλλη, ο οποίος διεγράφη από το Ποτάμι αφού έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, άφησε αιχμές λέγοντας πως: «ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση σημαίνει πως όποιος την δίνει, στηρίζει από ‘δω και πέρα τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι κάνει. Εμάς ο λαός μας έβαλε στην αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να δανείζουμε ένα βουλευτή στην κυβέρνηση και μετά να γυρνάει στην αντιπολίτευση».
Αναφορικά με τον κ. Ψαριανό που φέρεται να δήλωσε: «εγώ δεν θα γίνω ρεπατζής του Ζουράρι», ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Δεν θα σχολιάσω τίτλους, δεν είναι τα λεγόμενά του. Ο κ. Ψαριανός έδωσε άλλη ερμηνεία για τις απόψεις του. Όλοι εχθές σεβάστηκαν το κείμενο που βγήκε, δεν στηρίζουμε τον καταρρέοντα Τσίπρα, αλλά την Ελλάδα».
Ερωτηθείς για το διαζύγιο με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Δεν τσακωθήκαμε για τη συμφωνία των Πρεσπών, ήταν η αφορμή. Με τη Γεννηματά δεν τσακωθήκαμε για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά γιατί εμείς δεν θέλαμε να γυρίσουμε στο παλιό ΠΑΣΟΚ. Το Ποτάμι έχει ξεκάθαρη θέση, θέλει να λυθεί το πρόβλημα».
«Δεν κοιτάω την πολιτική μου επιβίωση. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Αν ήθελα θα είχα σίγουρη θέση σε μεγαλύτερα κόμματα. Θα παραμείνω στο Ποτάμι, θα δώσω τη μάχη με το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό καθήκον και όχι το κομματικό», δήλωσε δήλωσε κλείνοντας και πρόσθεσε: «Αν επιλέξει ο ελληνικός λαός αλλιώς στις εκλογές, θα πάω στο σπίτι μου».
Την ίδια ώρα υπέρ της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς, της κίνησης που συνεργάζεται με το Ποτάμι, πράγμα που σημαίνει ο Σπύρος Λυκούδης θα ψηφίσει «ναι» κατά την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Μετά από αυτές τις τοποθετήσεις φαίνεται πως «κλειδώνει» πλέον το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η συμφωνία θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο με παραπάνω από 151 ψήφους.