Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται, γιατί δεν έχει κανένα επιχείρημα

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απάντησε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «τα debates των εκλογών θα γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019»

Σκληρή απάντηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχετικά με την άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πραγματοποιηθεί debate μεταξύ των δύο για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια. Φοβάται την τετ α τετ αντιπαράθεση σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα» αναφέρει το μέγαρο Μαξίμου, συμπληρώνοντας πως «η χθεσινή ρηματική διακοίνωση που διευκρινίζει ότι ο όρος εθνικότητα αναφέρεται αποκλειστικά σε ιθαγένεια, ότι η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα και ότι η γλώσσα της γείτονος ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, που ούτως ή άλλως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας».

«Κατανοούμε γιατί κρύβεται. Ωστόσο ας μην αναζητά δικαιολογίες στην προκήρυξη εκλογών γιατί θα χρειαστεί να κρύβεται για πολύ καιρό ακόμα» προσθέτουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι «τα debates των εκλογών θα γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019».

Τέλος, το Μαξίμου σημειώνει πως για τη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δε χρειάζεται να αγχώνονται, καθώς θα είναι εξαντλητική για να ακουστεί και η τελευταία άποψη όλων των βουλευτών».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.