Ξένο ντοκιµαντέρ

«Ο πόλεµος του Χόλιγουντ: 1939-1945»

Στο σημερινό επεισόδιο παρακολουθούμε τα διάφορα στάδια μέχρι την ολόψυχη στράτευση του Χόλιγουντ, από την άνοδο των ναζί στη Γερμανία το 1933, μέχρι την επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ το 1941. Βλέπουμε πώς οι αστέρες συμμετείχαν ενεργά στους εράνους για τον πόλεμο, τη μαζική παραγωγή ταινιών για τους στρατιώτες, καθώς και για τους εργάτες στα εργοστάσια πολεμικού εξοπλισμού.

Ξένες ταινίες

«Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται»

STAR, 21.00

Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη του 1926. Ενα μυστηριώδες πλάσμα σκορπάει την καταστροφή στους δρόμους της πόλης, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να αποκαλυφθεί η μυστική κοινότητα των μάγων. Μια ομάδα φανατικών, που είναι αποφασισμένοι να εξολοθρεύσουν τους μάγους, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, καταφθάνει στην πόλη ο Νιουτ Σκαμάντερ, ένας νεαρός άγγλος μάγος, που έχει ως αποστολή την έρευνα και τη διάσωση των μαγικών πλασμάτων. Πρωταγωνιστούν οι Εντι Ρέντμεϊν, Κάθριν Γουότερστον, Αλισον Σουντόλ, Νταν Φόγκλερ, Εζρα Μίλερ, Σαμάνθα Μόρτον, Κόλιν Φάρελ, Ρον Πέρλμαν, Γιον Βόιτ. (ΗΠΑ / Αγγλία, 2016, 127′)

 

«Ο ευεργέτης»

ANT1, 23.45

Ο Φράνι είναι ένας πλούσιος και εκκεντρικός κύριος από τη Φιλαδέλφεια, που εισβάλλει στη ζωή της νεαρής κόρης ενός φιλικού ζευγαριού που έχει πεθάνει, της εγκύου Ολίβια, και του συζύγου της, του νεαρού γιατρού Λουκ. Ο λόγος της πράξης του είναι η ενοχή, μιας και αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο των δύο φίλων του σε αυτοκινητικό. Αρχικά, προσλαμβάνει τον Λουκ στο νοσοκομείο του και πετυχαίνει με τον καιρό να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι αυτός τους έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ό,τι τον έχουν αυτοί. Πρωταγωνιστούν οι Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντακότα Φάνινγκ, Τέο Τζέιμς, Κλαρκ Πίτερς. (ΗΠΑ, 2015, 83′)