Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα σε κουτί εξερράγη στις 07.10 έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες δεν είχε υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Περίπου στις 07.00 όταν ο νεωκόρος του Ιερού Ναού πήγε να ανοίξει την εκκλησία εντόπισε ένα ύποπτο κουτί στο πεζοδρόμιο και αμέσως κάλεσε την αστυνομία.

Στο σημείο έφτασε ένας αστυνομικός από το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και όταν προσέγγισε το σημείο για να εξετάσει το ύποπτο αντικείμενο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί ενώ κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών περισυνέλλεξε τα υπολλείμματα του μηχανισμού ο οποίος αποτελούνταν μεταξύ άλλων και από ρολόι.

Ο  γενικής γραμματέας της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Νίκος Ρήγας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι είναι αδιευκρίνιστες οι συνθήκες της έκρηξης ενώ και  ο ίδιος επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος υποστήριξε ότι ο αστυνομικός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει τραυματιστεί στα χέρια και στο πρόσωπο.