Βουλγαρικό VETO στην ένταξη πΓΔΜ σε ΝΑΤΟ-ΕΕ

Το τελευταίο κρούσμα παγερής αποδοκιμασίας, στη μεθοδευμένη με αποστασίες και εξαγορές, προδοτική αυτή (α)συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνεται με τη ρητή εναντίωση των Ρούμεν Ράντεφ και Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, αντιστοίχως Προέδρου και αναπληρωτή Πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας, της γείτονος Βουλγαρίας. Ο πρώτος δηλώνει: «Ως Πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν συμφωνώ με το όνομα ‘Βόρεια Μακεδονία’. Δεν υπάρχει τέτοια χώρα. Αυτό το όνομα δεν μπορεί να ισχύσει. Και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχει ‘μακεδονική γλώσσα’. Αυτό είναι ό,τι το χειρότερο για τα Βαλκάνια!»

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, απειλεί ευθέως με VETO, κατά της ένταξης της πΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, τονίζοντας: «Κύριε Ζάεφ, μη καταχραστείτε το θέμα της γλώσσας της πΓΔΜ. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει την ένταξή σας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Δεν θα επιτρέψουμε συμβιβασμούς με την ιστορία της Βουλγαρίας, γιατί τα εδάφη της πΓΔΜ ήταν βουλγαρικά».

Αφορμή για το ξέσπασμα αυτό του Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ήταν ο ισχυρισμός του Ζάεφ ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών» του παρέχει το … «αδιαμφισβήτητο» δικαίωμα αναγνώρισης της «μακεδονικής γλώσσας». «Τέτοια γλώσσα δεν υπάρχει και κανείς δεν μπορεί να την καθιερώσει» καταλήγει ο ίδιος.

Οι δύο παραπάνω δηλώσεις, τινάζουν από τα θεμέλια στον αέρα την παραδοσιακή αλυτρωτική στρεψοδικία, στην οποία εντάσσεται και η διανομή προπαγανδιστικών φυλλαδίων, από τις αλυτρωτικές Σκοπιανές γιάφκες με χάρτες-μαϊμούδες της … Σκοπιανής «Μακεδονίας του Αιγαίου», που εδώ και δεκαετίες μοιράζονται σε διεθνή συνέδρια και κυρίως στην αλυτρωτική σφηκοφωλιά της πόλης Στρούγκα, στις όχθες της Λίμνης Αχρίδας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.