Τα Χριστούγεννα δεν ήρθαν στο Μάτι

Απούσα για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση - Μόνο υποσχέσεις και λόγια

Πέντε μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά με τους 100 νεκρούς, τα εκατοντάδες καμμένα σπίτια και τα χιλιάδες αποτεφρωμένα στρέμματα δάσους, το Μάτι είναι μια άλλη πόλη.

Η απότομη και κυρίως βίαιη αλλαγή που έγινε τον περασμένο Ιούλιο όχι μόνο έχει αφήσει τα σημάδια της στη φύση και στα σπίτια αλλά και στις ψυχές των ανθρώπων. Η σύγκριση με τα Χριστούγεννα του 2017 είναι εκ του ουκ άνευ. Σπίτια κλειστά, κατεστραμμένα, αποκαΐδια. Κι όμως κάποιοι συνεχίζουν μόνοι τους φυσικά – απούσα η κυβέρνηση στο δράμα των κατοίκων μόνο λόγια κι υποσχέσεις, άλλωστε όπως είπε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη πυρόπληκτη και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ θα τα σπατάλαγες – να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί. Δεν το βάζουν κάτω όμως. Προσπαθούν με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει – υλικές και ψυχικές – να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Κι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έτσι θα γίνει. Και κάτι ακόμη. Οι κάτοικοι στο Μάτι δεν ζητιανεύουν την κρατική βοήθεια. Απλώς θέλουν να κάνει πράξη τα λόγια της.

Τριακόσιες ημέρες μετά τις σκηνές Αποκάλυψης που έζησαν, δεν έχουν πάρει ακόμα τα επιδόματα ενοικίου, μένουν στις κατασκηνώσεις του Δήμου. Κι αν στην επίσκεψη που αναφέραμε παραπάνω, ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε υποδομές αυτές, φυσικά, δεν υπάρχουν. Ισως τις φέρει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Αη Βασίλης, αλλά όχι η κυβέρνηση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.