Ταινία κινουµένων σχεδίων

«Ο βασιλιάς των λιονταριών», ALPHA, 21:50

Ο Σίμπα, ένα μικρό λιοντάρι, προορίζεται να γίνει ο μελλοντικός βασιλιάς της ζούγκλας μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του. Oμως, ο θείος του, ο Σκαρ, που επιβουλεύεται τον θρόνο, έχει άλλα σχέδια στο μυαλό του. Αφού αρχίσει να χειραγωγεί τον Σίμπα ότι ευθύνεται για τον θάνατο του πατέρα του, σύντομα το μικρό λιοντάρι θα οδηγηθεί απεγνωσμένο στην αυτοεξορία. Ωστόσο, ο Σίμπα θα έρθει κάποια στιγμή με απρόβλεπτο τρόπο σε επαφή με το παρελθόν του και τότε δεν θα αργήσει να ξυπνήσει μέσα του ο πραγματικός του εαυτός. (ΗΠΑ, 1994, 80′)

Ξένες ταινίες

«Συνέβη κάποια Χριστούγεννα», ΑΝΤ1, 22:00

Ο Ντρου Λάθαμ είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας που λίγο πριν από τον ερχομό των γιορτών χωρίζει με την κοπέλα του. Μόνος πλέον, ψάχνει να βρει πού και πώς θα περάσει τις γιορτές. Θυμάται τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του και αποφασίζει να επισκεφτεί το πατρικό του σπίτι. Φτάνοντας εκεί διαπιστώνει πως μένει μια άλλη οικογένεια με δύο παιδιά. Ο Ντρου θα προσφέρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να τον δεχτούν σπίτι τους για να γιορτάσουν όλοι μαζί και να προσποιηθούν πως είναι μια χαρούμενη οικογένεια. Πρωταγωνιστούν οι Μπεν Αφλεκ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Κριστίνα Απλγκεϊτ. (ΗΠΑ, 2004, 82′)

«Τα πλεονεκτήµατα του να είσαι στο περιθώριο», ΕΡΤ2, 23:30

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία του ευφυούς και εσωστρεφούς Τσάρλι, ο οποίος παρακολουθεί τα πάντα από το περιθώριο. Ωσπου μια μέρα, δύο χαρισματικοί τελειόφοιτοι, η όμορφη και ανεξάρτητη Σαμ και ο πνευματώδης και γεμάτος αυτοπεποίθηση ετεροθαλής αδερφός της Πάτρικ, θα τον εντάξουν στην παρέα τους και θα τον ενθαρρύνουν να «βγει από το καβούκι του». Πρωταγωνιστούν οι Λόγκαν Λέρμαν, Εμα Γουάτσον, Εζρα Μίλερ, Πολ Ραντ, Μέι Γουίτμαν, Μέλανι Λίνσκι. (ΗΠΑ, 2012, 102′)