Την ανησυχία του ΚΚΕ για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μετέφερε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, «το ΚΚΕ καιρό τώρα έχει εκφράσει την ανησυχία του σε αντίθεση με την κυβέρνηση που είναι της λογικής του εφησυχασμού αποκοιμίζοντας το λαό που πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση». Ανέφερε εξάλλου ότι «οξύνονται οι ανταγωνισμοί στην περιοχή και τα παζάρια με τις ΗΠΑ και ταυτόχρονα μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για το λαό».

«Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η μεγαλύτερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έχει γίνει το καλύτερο παιδί των Αμερικανών. Ο λαός πρέπει να απαιτήσει να σταματήσει κάθε εμπλοκή και να κλείσουν οι βάσεις», υπογράμμισε.

Η κυρία Παναγιωτακοπούλου πρόσθεσε ότι «ο λαός έχει δοκιμάσει διάφορες κυβερνήσεις και έχει την πείρα να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν σωτήρες, αυτό που δεν έχει δοκιμάσει είναι η δύναμή του». Όπως είπε «πολλοί περισσότεροι από το προηγούμενο διάστημα ακούνε τις θέσεις του ΚΚΕ και αντιλαμβάνονται ότι εδώ υπάρχει μια δύναμη συνεπής και σταθερή και μπορεί να αλλάξει τα πράγματα με τη δική του συμμετοχή».