«Όταν φτάσει η ώρα να συζητήσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών θα προηγηθεί η πρόταση δυσπιστίας από εμάς και τότε θα δούμε ποιοι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» υποστήριξε ότι «είναι κοινοβουλευτικό μας όπλο η πρόταση δυσπιστίας. Δεν έχει αποφασιστεί, απλά από τις 17 Δεκεμβρίου και μετά έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, άρα λοιπόν μπορούμε να το κάνουμε μόλις καταλάβουμε ότι έρχεται για κύρωση η επαίσχυντη αυτή συμφωνία. Θα είμαστε σε ετοιμότητα, θα έχουμε συγκεντρωμένες όλες τις υπογραφές των συναδέλφων, έτσι ώστε να καταθέσουμε την πρόταση μομφής και ο καθένας τότε θα βρεθεί προ των ευθυνών του», διευκρίνισε ο κ. Καράογλου.
Εκτίμησε, πάντως, ότι αν εισαχθεί στον κοινοβούλιο προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών, «δυστυχώς, θα βρεθούν οι περισσότεροι από τους 150 που χρειάζεται για να περάσει, γιατί εκτιμώ ότι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένοι ότι θα την υπερψηφίσουν και υπολογίζω άλλους τέσσερις από το Ποτάμι, που το έχουν δηλώσει, και άλλους τέσσερις από τους ΑΝΕΛ, γιατί ο κ. Καμμένος έχει τη μοναδική ιδιότητα να είναι πρόεδρος ενός κόμματος, στο οποίο από τους επτά βουλευτές οι τέσσερις διαφωνούν με τη θέση του και θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας». Και πρόσθεσε: «Μακάρι να καθυστερήσει να έλθει και να μην περάσει , ώστε να προηγηθούν οι πολιτικές εξελίξεις και να μπορέσουμε να την ακυρώσουμε».
Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, στην πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο τις τροπολογίες που κατατέθηκαν με το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ο βουλευτής παρατήρησε: «Είμαι 15 χρόνια βουλευτής. Αυτό το οποίο ζούμε προχθές, χθες, σήμερα δεν έχει ξαναγίνει, 27 τροπολογίες, κάνανε τη Βουλή ένα μεγάλο πλυντήριο. Ήλθε τροπολογία, χθες, λίγο πριν φτάσουμε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, που είχε 85 σελίδες, 27 τροπολογίες σε ένα νομοσχέδιο δεν έχουμε δει. Αν μιλάμε και για τις βουλευτικές είναι άλλη ιστορία. Μιλάω για τις κυβερνητικές, τις υπουργικές […] Η όλη διαδικασία θυμίζει πλυντήριο. Κάποια υπουργεία που είχαν δαπάνες, οι οποίες δεν περνούσαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θέλουν να τις νομιμοποιήσουν τώρα διά της νομοθετικής οδού. Και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι ευτελισμός της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ευτελισμός της διαδικασίας του κοινοβουλίου και δεν πρέπει να προχωρήσει».
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2019, ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι «συνεχίζει τη γνωστή φορολογική πολιτική, που έχει εξουθενώσει τους Έλληνες πολίτες, καθώς ξεπέρασαν τα 103 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ελλήνων πολιτών στο Ελληνικό Δημόσιο και πώς να μη γίνει αυτό, όταν το διάστημα των τεσσάρων ετών της παρούσας κυβέρνησης είχαμε 29 φορολογικές επιβαρύνσεις».
Ερωτηθείς σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισήμανε: «Καλό θα ήταν ο πρωθυπουργός να βρει έναν σοβαρό άνθρωπο και να τον ορίσει υπουργό Εξωτερικών, έστω για το λίγο διάστημα που είναι κυβέρνηση ακόμη, για να μπορεί να χειριστεί τα θέματα και, βεβαίως, να τραβήξει το αυτί, να αποσύρει τον κ. Καμμένο από το προσκήνιο, γιατί κάθε φορά που βγαίνει δημιουργεί και νέα ένταση, ο ρόλος του Ράμπο δεν ταιριάζει στον κ. Καμμένο».
Σχετικά με τις ανακοινώσεις που πρόκειται να γίνουν από τη ΝΔ για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά της, ο κ. Καράογλου είπε: «Είναι θετικό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έγκαιρα θα ανακοινώσει τους υποψηφίους για να έχουν το χρόνο να δουλέψουν και να ετοιμαστούν και, επίσης, είναι πάρα πολύ σημαντικό και πάρα πολύ θετικό ότι σε αυτή τη φάση που βλέπουν ότι η ΝΔ είναι προ τον πυλών της εξουσίας υπάρχουν δεκάδες ενδιαφερόμενοι για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια».