Ο οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη και του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό, λαμβάνει προεκτάσεις. Ο κ. Βούτσης έθεσε στην Διάσκεψη των Προέδρων το ζήτημα επικαλούμενος όσα προβλέπει το Σύνταγμα για τον Πρόεδρο της Βουλής, δηλαδή την διαδικασία υποβολής πρότασης μομφής εναντίον του.
Μάλιστα σχολίασε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι «δεν είναι κατανοητές οι διαρροές» που υπήρξαν από την πλευρά της ΝΔ μετά το επεισόδιο και στις οποίες δεν απάντησε διότι, όπως είπε, «σέβομαι τον θεσμικό μου ρόλο». Και προέτρεψε «αν υπάρχει διάθεση, να κινηθεί η διαδικασία του Συντάγματος».
«Όλα τα άλλα επιβαρύνουν το κλίμα», είπε. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης τον εγκάλεσε ότι «είστε Πρόεδρος της Βουλής και όχι του ΣΥΡΙΖΑ» προτρέποντάς τον «να κάνει την δουλειά του αλλιώς να κατεβεί από το έδρανο», με τον κ. Βούτση να του απαντά ότι «αυτόν τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αλλού, όχι εδώ», ενώ τον κατηγόρησε ότι προκαλεί τεχνητή ένταση.
«Όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ασχημονούν και δεν επιβάλλετε την τάξη, τότε θα την επιβάλω εγώ», του είχε πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο κ. Βούτσης του είχε αντιτείνει: «Σιγά μην επιβάλλεται εσείς την τάξη. Εδώ δεν είναι σχολείο, ούτε το συνέδριο της ΝΔ. Ο καθένας τον ρόλο του».
Κύκλοι της ΝΔ έλεγαν ότι το περιστατικό είναι απόρροια μιας σειράς ενεργειών εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής όπως ότι δεν έχει ακόμα ορίσει τις δυο προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις που έχει ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης (για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και το προσφυγικό), ότι ενώ η ΝΔ έχει θέση το θέμα δεν έρχονται οι υπουργοί να απαντήσουν σε ερωτήσεις κλπ. και του καταλόγιζαν «ακραία μεροληπτική στάση».
Από την πλευρά τους κύκλοι του Προέδρου της Βουλής σχολίαζαν ότι «όλοι είδαν και αντελήφθησαν ποιος σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και λόγο», ενώ ο ίδιος απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα περιοριζόμενος να πει ότι «δεν νοιώθω καθόλου ευτυχής για αυτό που έγινε». Ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι μετά από πρόταση 50 βουλευτών μπορεί να εκφράσει μομφή κατά του ΠτΒ, η οποία αν γίνει αποδεκτή τότε συνεπάγεται την λήξη της θητείας του (απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 151).