«Κόντρα» μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Νίκου Παππά σημειώθηκε στην Βουλή με φόντο την επίθεση στον «Σκάι» για την οποία ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ως ηθικό αυτουργό προκαλώντας αντιδράσεις. «Στείλατε μήνυμα όταν κλείσατε τις φυλακές τύπου Γ’. Στείλατε μηνύματα όταν δώσατε άδεια σε φυλακισμένους τρομοκράτες. Στείλατε μηνύματα όταν υποβαθμίσατε τα ζητήματα ασφάλειας», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα τόνισε ότι «ο λόγος μίσους και η στοχοποίηση αποτελούν βασικούς λόγους ανάπτυξης του εξτρεμισμού και οδηγεί στην τρομοκρατία». «Να σκεφθείτε τις πολιτικές ευθύνες που έχετε για την στοχοποίηση,  για τους λόγους  μίσους για τους γερμανοτσολιάδες για το ή εμείς ή αυτοί, για όλο αυτό το περιβάλλον το οποίο έχετε δημιουργήσει πάνω στο οποίο εκτρέφεται και καλλιεργείται  μια ορισμένη εξτρεμιστική συμπεριφορά που σε ορισμένες στιγμές μπορεί να οδηγήσει στην τρομοκρατία», ανέφερε ο κ. Βορίδης, ενώ από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονταν φωνές που τον προέτρεπαν: «Να συζητήσουμε και για το τσεκούρι…».

«Αν θέλετε να συζητήσουμε για το τσεκούρι να συζητήσουμε και για την βία και την τρομοκρατία της άκρας αριστεράς, την βία στα πανεπιστήμια, την ανομία της επίθεσης που έχει δεχθεί ο καθένας από μας από αυτούς τους τραμπούκους και μετά και για  το τσεκούρι», τους απάντησε εκείνος.

Μετά τον κ. Βορίδη ανέβηκε στο βήμα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ο οποίος αντιδρώντας σε όσα είχε πει ο βουλευτής της ΝΔ, τόνισε: «Με αυτά που λέει ο κ. Βορίδης αποδεικνύει ότι η ΝΔ έχει μετατραπεί σε Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό της εποχής μας. Μήπως μπορείτε να μας πείτε ποια είναι και τα θεσμικά μέτρα που θα λάβετε για να μην ξανακυβερνήσει η αριστερά, για να γίνει πράξη το σύνθημά σας ποτέ ξανά αριστερά;», διερωτήθηκε. Ενώ αναφορικά με το επιχείρημα περί ηθικού αυτουργού ο κ. Παππάς επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του «Σκάι» Ιωάννη Αλαφούζο λέγοντας:

«Επαναλήφθηκαν οι χυδαιότητες και οι αθλιότητες του κ. Αλαφούζου. Η επίθεση στον Σκάι είναι καταδικαστέα, αποτρόπαια, απεχθής και καταδικάζεται χωρίς αστερίσκους και ναι μεν αλλά. Οι  αθλιότητες που εκστομίστηκαν χθες δεν έχουν καμία σημασία, εμείς είμαστε ακλόνητα δίπλα στους εργαζόμενους και ακλόνητα απέναντι στην τρομοκρατία και σε όσους χρησιμοποιούν βία».