Δείτε κάτι πράγματα: η κάτοχος του Βραβείου Νομπέλ Ειρήνης 2015, η Τυνήσια Wided Bouchamaoui (Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας), θα παρουσιάσει, μου λένε, την Τρίτη, σε εκδήλωση σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Σκοπίων, την πρωτοβουλία να είναι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, υποψήφιοι για το επόμενο Βραβείο Νομπέλ Ειρήνης. Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ο πρύτανης του ιδιωτικού πανεπιστημίου των Σκοπίων, FON, Νάνο Ρούζιν.
nnn
Θα πρέπει να σας πω ότι είναι η δεύτερη φορά που οι κ.κ. Τσίπρας και Ζάεφ προτείνονται για βραβείο Νομπέλ (η πρώτη ήταν το 2018) λόγω της περίφημης συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψαν. Αλλά ουδείς έδωσε σημασία στην πρώτη υποψηφιότητά τους. Ουδείς άλλωστε τη στήριξε, παρά μόνον ο κ. Κούλογλου. Τώρα το θέμα επανέρχεται και το ερώτημα που ανακύπτει είναι ποιος είναι αυτός ή αυτή που επιμένει να πάρει ο Τσίπρας Νομπέλ. Οχι βεβαίως η τυνήσια κάτοχος Νομπέλ του 2015.
nnn
Μου λένε λοιπόν ότι ο εχθρός της απανταχού Αριστεράς, ο οικονομικός κολοσσός Ρότσιλντ, σφόδρα ενδιαφέρεται για την προώθηση της υποψηφιότητας του Πρωθυπουργού. Αλλωστε για τις υπηρεσίες της Ρότσιλντ το Ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλει πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ! Και η Ρότσιλντ δεν είναι η πρώτη φορά που προωθεί την κυβερνητική πολιτική σε διάφορα φόρα. Καθώς και τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με ευρωπαίους και αμερικανούς ηγέτες. Κρατήστε ένα όνομα: Anne-Lauren Kiechel (φωτογραφία). Είναι η εκπρόσωπος της Ρότσιλντ στην Ελλάδα (με ιδιαίτερη πρόσβαση στο Μαξίμου), η ζωντανή απόδειξη του ρητού της οικογενείας Ρότσιλντ «το χρήμα δεν δημιουργεί μόνο πλούσιους, δημιουργεί την Ιστορία».
Καριέρα με τα βοθροκάναλα της διαπλοκής
Εκείνο που δεν μπόρεσα να καταλάβω ήταν ορισμένες δηλώσεις-αντιδράσεις πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ, οι οποίοι έσπευσαν να υποβάλουν αίτημα για τη…«μη πολιτική εκμετάλλευση του γεγονότος». Οπως έπραξε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Ή (ακόμη) η δήλωση του Νίκου Παππά που ζήτησε η… «επίθεση» (και όχι το τρομοκρατικό χτύπημα) να μην εργαλειοποιηθεί πολιτικά. Ξεχνώντας βεβαίως τις δηλώσεις (αλλά και τις πράξεις) συντρόφων τους για… «βοθροκάναλα της διαπλοκής» (δήλωση που είχε «κλαπεί» από τη… Χρυσή Αυγή) και για ΜΜΕ «εχθρούς του λαού». Ή, τέλος, να επιβάλλεις εμπάργκο σε βουλευτές σου σε ένα κανάλι επειδή δεν σου αρέσει η κριτική. Ορισμένοι (ξέρετε εσείς ποιοι) έκαναν πολιτική καριέρα με επιθέσεις στα ΜΜΕ. Εδώ και χρόνια οι θέσεις ορισμένων στον ΣΥΡΙΖΑ (και μερικών από τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου), καθώς και των τρολ τους είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν σε πολιτικό εργαλείο τις επιθέσεις προς τα μέσα ενημέρωσης. Οπως έλεγαν βουλευτές της αντιπολίτευσης στη Βουλή, λίγες ώρες μετά την επίθεση στον ΣΚΑΪ, η μισή ευθύνη της βομβιστικής τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον ενός ΜΜΕ ανήκει βεβαίως στους δράστες, αλλά η άλλη μισή ανήκει σε αυτούς που διαμορφώνουν το κλίμα, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Ενα ποτηράκι κρασί στον Alpha
Τώρα, μεταξύ μας, δεν ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που από το βήμα της Βουλής ανεμίζοντας πρωτοσέλιδα συγκεκριμένων εφημερίδων που του ασκούν κριτική εξαπέλυε παράλληλα και επίθεση εναντίον όλων των ΜΜΕ (που δεν ήταν φιλικά προς αυτόν και το κόμμα του); Ο Πρωθυπουργός δεν είναι αυτός που αποκλείει από την ενημέρωση ΜΜΕ που δεν του αρέσουν και που προτιμά να παραχωρεί συνεντεύξεις σε φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ, να επιθεωρεί τα γραφεία τους, να πίνει μαζί με την ιδιοκτησία των καναλιών (Alpha TV) ένα ποτηράκι κρασάκι και να επιτίθεται στα… άλλα κανάλια της διαπλοκής; Είναι βεβαίως και όλα αυτά τα τρολ που οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατευθύνονται από τα υπόγεια του Μαξίμου και που στοχοποιούν τα μη φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ.
Ποιος ήθελε να ανατινάξει τα κανάλια;
Αμ ο άλλος; Ο Πάνος Καμμένος που έκανε λόγο για κανάλια που πρέπει να… ανατιναχθούν; Ηταν Φεβρουάριος του 2015, ούτε 20 ημέρες από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύμπραξη με τους ΑΝΕΛ όταν ο Π. Καμμένος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μιλούσε για κάποια κανάλια στον Πειραιά που μπορεί να μην είχαν ανατιναχτεί. Ηταν λίγο μετά τη δήλωσή του ότι θα το κάνει «Κούγκι» αν δεν πάρουν αυτά που θέλουν από τους δανειστές: «Μπορεί να μην έχουν ανατιναχτεί κάποια κανάλια κοντά στον Πειραιά αλλά έχει ανατιναχτεί η ελληνική οικογένεια, η ανεργία έχει φτάσει στο 70%» δήλωνε προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και τότε, με την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί επισήμως πως τρομοκρατεί τα ΜΜΕ.
Ποιος πληρώνει τον Μανόλο;
Πού είναι ο Μανόλο; Γιατί δεν μιλάει; Αυτά τα ερωτήματα κυριαρχούν στη Βουλή για τα έργα και τις ημέρες του delivery boy του Μαξίμου, του περιβόητου Μανώλη (ή Μανόλο) Πετσίτη. Αν και οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο «κολλητός του Νίκου Παππά» βρίσκεται σε κλινική στην Κύπρο για κάποιου είδους θεραπεία, ωστόσο το ερώτημα που ανακύπτει (εάν οι πληροφορίες αυτές ευσταθούν) είναι ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που πληρώνουν τα έξοδα νοσηλείας. Μου είπαν να ψάξω το ζήτημα γιατί υπάρχει αρκετό παρασκήνιο, έως ότου ο χρηματοδότης αποσύρει τη στήριξή του και αναγκαστεί να διακόψει τη θεραπεία του και να επιστρέψει από την Κύπρο…
Πετσίτης και Λαζόπουλος
Στο μεταξύ, πάρτι γίνεται στην Τσακάλωφ από τους θαμώνες του γνωστού μπαρ-ρεστοράν όπου σύχναζε ο «Μανόλο του Παππά». Ολοι έχουν να διηγηθούν και μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον κ. Πετσίτη και κυρίως πώς ο ίδιος διαφήμιζε τις γνωριμίες του, όχι μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα και με τον Νίκο Παππά, αλλά και με γνωστό καναλάρχη, καθώς και με τον Λάκη Λαζόπουλο. Εκαναν πολλή παρέα με τον κ. Λαζόπουλο, ακόμα και στις παραστάσεις του πήγαινε. Κατά μία εκδοχή ο Πετσίτης δεν διατηρούσε τις καλύτερες σχέσεις με τον σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού του κ. Τσίπρα Νίκο Καρανίκα, αν και είχαν συναντηθεί αρκετές φορές.
nnn
Καμάρωνε ο «κολλητός του Παππά» επειδή βρήκε το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015 και για το γεγονός ότι μπαινόβγαινε στο Μαξίμου αλλά και για τις σχέσεις που είχε με υπόδικους επιχειρηματίες, όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, καθώς και για την έμμισθη ενασχόλησή του με την τηλεόραση του Alpha και με τον καναλάρχη Δ. Κοντομηνά. Εδώ όμως ορισμένοι θυμήθηκαν μια παλιά υπόθεση. Ας τη θυμηθούμε και εμείς:
Ενα ξεχασμένο από την Αριστερά σκάνδαλο
Πρόκειται για ένα πολύκροτο σκάνδαλο για το οποίο κατηγορούνται μεταξύ άλλων οι κ.κ. Λαυρεντιάδης, Κοντομηνάς κ.λπ., ξεκίνησε το 2016 και δεν λέει να ολοκληρωθεί. Και ο Πετσίτης που μισθοδοτείται από τους εν λόγω επιχειρηματίες… Και για όσους δεν θυμούνται, στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί 35 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και οι πρώην επικεφαλής του Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης και Δημήτρης Μπακατσέλος, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, καθώς και η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου. Οι 35 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.