Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται για μια ακόμα φορά σημείο αναφοράς της διαμάχης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την επικείμενη παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αιτία η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας για τις αντισυγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, με την πόλη να βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων από την ώρα που η ελληνική και η σκοπιανή κυβέρνηση υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αντισυγκεντρώσεις στις οποίες στηρίχθηκε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης και βοηθούσαν να στηθεί το αντιμνημονιακό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα και των υπόλοιπων μελών του κυβερνητικού σχήματος.

Η πολιτική κηδεμονία των αντισυγκεντρώσεων

Μόλις έγινε γνωστή η παρουσία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, με τίτλο «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης, όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», ξεκίνησε η προετοιμασία των αντισυγκεντρώσεων από φορείς της βορείου Ελλάδας και οργανώσεις πολιτών, με σκοπό να εκφραστεί η δυσαρέσκεια προς την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως βρίσκεται πίσω από τις συγκεντρώσεις αυτές, με την Πειραιώς να κάνει λόγο για θράσος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κόμμα που ανέβηκε στην εξουσία με ύβρεις, συκοφαντίες, αντισυγκεντρώσεις και υποθάλποντας τη βία κατά των πολιτικών του αντιπάλων, έχει το θράσος να διαμαρτύρεται» τόνισε η ΝΔ και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία από αύριο θα βρίσκεται στο Συνέδριό της στην Αθήνα και μαζί της θα είναι και το ΕΛΚ. Ο κ. Τσίπρας ας κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει. Του ευχόμαστε αυτή τη φορά να έχει γύρω του περισσότερους ακροατές παρά αστυνομικούς».

Στην απάντησή της η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υποθάλπει την ακροδεξιά.

«Σιγά μην έπαιρνε αποστάσεις η ΝΔ από τις αντισυγκεντρώσεις των ακραίων εθνικιστικών κύκλων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «θα ήταν σαν να ζητούσαμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράψει όλη τη 2χρονη ιστορία του ως αρχηγός της ΝΔ, όπου αδιαλείπτως, και με κάθε ευκαιρία, υποθάλπει την ακροδεξιά και επενδύει πολιτικά στο διχασμό».

«Και μετά ποιος τον ακούει τον αντιπρόεδρο Άδωνη Γεωργιάδη!» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.