Διεθνείς πιέσεις στο ΧΑ – Σε χαμηλό 2 εβδομάδων οι ευρωπαϊκές μετοχές

Υστερα από τη βουτιά κατά 3% της Wall Street - Ανησυχητικά σήματα για την οικονομική ανάπτυξη από την αμερικανική αγορά ομολόγων

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:10, διαμορφώνεται στις 653,10 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,59%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,48%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφει μόνο η μετοχή της Lamda Development(+0,17%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank(-2,75%), της Grivalia Properties(-2,64%) της Πειραιώς (-2,63%), και του ΟΛΠ(-2,50%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,22%) και των Κατασκευών (+0,19%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,37%) και των Ταξιδιών (-1,24%).

Ανοδικά κινούνται 7 μετοχές, 43 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Μοτοδυναμική+5,66% και Mermeren+2,23%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Τζιρακιάν-27,18% και Τεχνική Ολυμπιακή -5,26%.

Ευρωαγορές: Σε χαμηλό 2 εβδομάδων υποχωρούν οι μετοχές

Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ύστερα από τη βουτιά κατά 3% της Wall Street, καθώς η αμερικανική αγορά ομολόγων εκπέμπει ανησυχητικά σήματα για την οικονομική ανάπτυξη και οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,2%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Νοεμβρίου, με τον γερμανικό DAX, τον γαλλικό CAC 40 και τον βρετανικό FTSE 100 να υποχωρούν κατά 1,3%.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημείωσε νωρίτερα πτώση 1,7%.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler, Volkswagen και BMW σημείωσαν πτώση 0,5% έως 0,8%, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν το σχετικά θετικό αποτέλεσμα, όπως φαίνεται, από τη συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών του κλάδου στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Τραμπ πίεσε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αυξήσουν τις επενδύσεις στις ΗΠΑ, κάτι που τα στελέχη δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να κάνουν αλλά δεν θα είναι σε θέση να το πράξουν εάν η κυβέρνηση κάνει πράξη την απειλή της για επιβολή δασμών. Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου, που ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων, δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι επίκεινται άμεσα οι δασμοί στα αυτοκίνητα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.