Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:10, διαμορφώνεται στις 653,10 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,59%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,48%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφει μόνο η μετοχή της Lamda Development(+0,17%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank(-2,75%), της Grivalia Properties(-2,64%) της Πειραιώς (-2,63%), και του ΟΛΠ(-2,50%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,22%) και των Κατασκευών (+0,19%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,37%) και των Ταξιδιών (-1,24%).

Ανοδικά κινούνται 7 μετοχές, 43 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Μοτοδυναμική+5,66% και Mermeren+2,23%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Τζιρακιάν-27,18% και Τεχνική Ολυμπιακή -5,26%.

Ευρωαγορές: Σε χαμηλό 2 εβδομάδων υποχωρούν οι μετοχές

Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ύστερα από τη βουτιά κατά 3% της Wall Street, καθώς η αμερικανική αγορά ομολόγων εκπέμπει ανησυχητικά σήματα για την οικονομική ανάπτυξη και οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,2%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Νοεμβρίου, με τον γερμανικό DAX, τον γαλλικό CAC 40 και τον βρετανικό FTSE 100 να υποχωρούν κατά 1,3%.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημείωσε νωρίτερα πτώση 1,7%.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler, Volkswagen και BMW σημείωσαν πτώση 0,5% έως 0,8%, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν το σχετικά θετικό αποτέλεσμα, όπως φαίνεται, από τη συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών του κλάδου στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Τραμπ πίεσε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αυξήσουν τις επενδύσεις στις ΗΠΑ, κάτι που τα στελέχη δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να κάνουν αλλά δεν θα είναι σε θέση να το πράξουν εάν η κυβέρνηση κάνει πράξη την απειλή της για επιβολή δασμών. Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου, που ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων, δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι επίκεινται άμεσα οι δασμοί στα αυτοκίνητα.