Την άμεση αντίδραση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη προκάλεσαν κατηγορίες ότι δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ από τα 80 εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε εδώ και δύο χρόνια η Περιφέρεια Αττικής στον δήμο για τα έργα των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων.

Ο κ. Μώραλης σε ανάρτηση του στο facebook αναφέρει ότι «σε σχέση με την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ), το μεγαλύτερο επενδυτικό και κοινωνικό σχέδιο στην ιστορία του Πειραιά, στην οποία αναφέρονται ορισμένοι που προφανώς επιχειρούν για πολιτικό όφελος να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια τα ακόλουθα: Τα 80 εκατομμύρια ευρώ τα εξασφάλισε η δημοτική αρχή του Πειραιά με μεθοδικό σχεδιασμό και σκληρή δουλεία για να αλλάξει η πόλη και η ζωή των κατοίκων της προς το καλύτερο τα επόμενα χρόνια. Τα χρήματα αυτά δεν είναι από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ούτε από από αυτόν της Περιφέρειας, είναι χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία ο Δήμος Πειραιά κέρδισε με το σπαθί του μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, την οποία διενήργησε και αξιολόγησε η Περιφέρεια.»

Και προσθέτει: «Είναι σαφές ότι καμία απολύτως συμμετοχή στον σχεδιασμό της ΟΧΕ του Πειραιά ή οποιουδήποτε άλλου Δήμου, είχε η Περιφέρεια αφού οι προτάσεις που κατατέθηκαν από όλους τους Δήμους ήταν αποκλειστική ευθύνη τους. Σχετικά δε με τον παραπλανητικό ισχυρισμό ότι αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να έχουν “πέσει” στην πόλη προ δυο ετών, η απάντηση σε όσους επιχειρούν να κάνουν το “άσπρο μαύρο” είναι το ΦΕΚ, το οποίο δημοσιεύθηκε το Μάρτιο του 2018. Νομίζω αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη απάντηση στον νέο κύκλο ψεμάτων που ξεκινά στην πόλη μας. Η ΟΧΕ αποτελεί τη δικαίωση όσων πίστεψαν σε εμάς και όσων δουλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια για να εκπληρώσουμε την υπόσχεση μας προς τους Πειραιώτες. Με την υλοποίηση της που ήδη ξεκινά ο Πειραιάς θα γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη όπως τη θέλουμε.»

Ο κ. Μώραλης κλείνει με τη φράση «τα καλύτερα έρχονται!»

Ακόμη σημειώνεται ότι η ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση του δημάρχου Πειραιά με τους δημότες και τους φορείς της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, θα πραγματοποιηθεί στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στη Μαρίνα Ζέας,  την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 19:00 και όχι στο 1ο Γυμνάσιο-Γενικό Λύκειο Καλλίπολης,  όπου θα λαμβάνουν χώρα εργασίες ανάπλασης έξω από το σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά με δημότες και φορείς της Γ΄Δημοτικής Κοινότητας, ενώ θα ακολουθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες.