Πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό και κάππαρη

Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει η κάππαρη αντικαταστήστε την με λίγο άνηθο.

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα

1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

2 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

1 κ.σ. κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia, σε θ.δ.

2 αβγά βρασμένα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα

1 φιλέτο σολομό, καπνιστό, σε μικρά κομμάτια

1 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε μισό λίτρο νερό. Ρίχνουμε τις πατάτες, σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις στραγγίζουμε καλά.

Σε μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το τυρί και τα βρασμένα αβγά. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και ανακατεύουμε προσεκτικά, χωρίς να τις διαλύσουμε. Προσθέτουμε τον σολομό, την κάππαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.