Προετοιμασία 15΄
Αναμονή 20΄, Ψήσιμο 25΄, Κόστος 3 €
Υλικά (για 2 μερίδες)
50 γρ. ψιλές φούντες κουνουπίδι
50 γρ. ψιλές φούντες μπρόκολο
30 γρ. κολοκυθάκι
σε ροδέλες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγες σταγόνες ξίδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα τρίμμα αβγοτάραχο
Για το ντρέσινγκ
1 μέτρια πατάτα
80 γρ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι
Σε μια λεκάνη ή βαθιά πιατέλα ή μπασίνα βάζουμε το κουνουπίδι, το μπρόκολο και το κολοκύθι και τα μαρινάρουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το σκεύος για 20 λεπτά στο ψυγείο για να μαριναριστούν τα λαχανικά.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ως εξής: βράζουμε την πατάτα και όταν κρυώσει τη βάζουμε στο μούλτι, με το ελαιόλαδο και ξίδι. Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε στο πιάτο τα λαχανικά, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με το τρίμμα αβγοτάραχου.