Φαν Ντερ Σαρ: «Είχαμε προειδοποιήσει την UEFA και την ΑΕΚ»

Ο γενικός διευθυντής του Άγιαξ αναφέρθηκε στα θλιβερά επεισόδια στο ΟΑΚΑ και τόνισε πως η ολλανδική ομάδα είχε ζητήσει να γίνει έλεγχος. Πρόσθεσε μάλιστα πως η αστυνομία επέτρεψε στους οπαδούς της ΑΕΚ να επιτεθούν στους οπαδούς του Αίαντα

Για τα θλιβερά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στον αγώνα ΑΕΚ – Άγιαξ μίλησε στον ολλανδικό Τύπο ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ. Ο γενικός διευθυντής του Αίαντα τόνισε μάλιστα πως οι φιλοξενούμενοι είχαν προειδοποιήσει και την UEFA και την ΑΕΚ για τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

Επέρριψε παράλληλα ευθύνες και στην αστυνομία αναφέροντας πως επέτρεψε στους οπαδούς της Ένωσης να επιτεθούν στους φίλους του Άγιαξ.

«Είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας για τον κίνδυνο επεισοδίων τόσο στην UEFA όσο και στους ιθύνοντες ασφαλείας της ΑΕΚ. Ζητήσαμε να γίνει έλεγχος, να ψάξουν όλον τον κόσμο που θα μπει στο γήπεδο. Η αστυνομία επέτρεψε να επιτεθούν στους οπαδούς μας. Όλοι είχαν ότι εκτόξευαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Χτυπούσαν τους οπαδούς μας και απειλήθηκε η ζωή τους.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και μετά την λήξη τους διαμαρτυρηθήκαμε στην UEFA. Οι άνθρωποι από την ασφάλεια είδαν τι συνέβη, όπως και εμείς. Δεν λέω πως οι 1.200 οπαδοί μας ήταν σωστοί, αλλά τους συμπεριφέρθηκαν με άσχημο τρόπο».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.