Αποφυλακίζεται η 53χρονη καθαρίστρια σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Η γυναίκα αναμένεται να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της  στον Άρειο Πάγο.

Το προηγούμενο διάστημα είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στους νομικούς κύκλους και όχι μόνο, λόγω της δικαστικής απόφασης με την οποία η 53χρονη καθαρίστρια καταδικάστηκε στην εξοντωτική ποινή της δεκαετούς κάθειρξης, η οποία πλαστογράφησε το πτυχίο της Ε΄ Δημοτικού προκειμένου να μπορεί να βρει δουλειά.

Το «έγκλημα» της 53χρονης ήταν πως εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου έχοντας πλαστογραφήσει τον τίτλο σπουδών της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου που είχε, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε΄ τάξης του δημοτικού.

 Διορίστηκε το 1996 κατόπιν διαγωνισμού του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε αναπηρία 67%.

Όταν η πλαστότητα εντοπίστηκε απολύθηκε, πέρασε από δίκη και επειδή κρίθηκε ότι επί 20ετία πληρωνόταν παράνομα, της επιβλήθηκε η εξοντωτική ποινή των 10 χρόνων κάθειρξης. Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την απόφαση του Εφετείου. Σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη, χωρίς να επιδέχεται αναστολή ποινή της και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές της Θήβας.