Μαγείρεμα 45΄

Υλικά (για 3 μερίδες)

Για τη σάλτσα ντομάτας

700 γρ. ντοματίνια βελανίδι, κομμένα σε ροδέλες (περίπου 1 εκ.)

100 γρ. κονκασέ

1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη με το μαχαίρι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κλωνάρι βασιλικός

θαλασσινό αλάτι

πιπέρι μαύρο

6 μεγάλα αβγά ποσέ

3 μεγάλες φέτες ψωμιού ολικής άλεσης (ζυμωτό)

2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος βασιλικός για το σερβίρισμα

ανθός αλατιού

φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο

Διαδικασία

Κρατάμε στην άκρη περίπου 4 κουτ. σούπας από τα κομμένα ντοματίνια. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και τον βασιλικό. Σοτάρουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά μέχρι να αρωματιστεί το λάδι. Ρίχνουμε το κονκασέ και τα ντοματίνια (εκτός από αυτά που έχουμε φυλάξει για μετά). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά, περίπου 20-30 λεπτά. Περίπου 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμη αφαιρούμε το σκόρδο και το κλωνάρι του βασιλικού και προσθέτουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια ανακατεύοντας ελαφρά.

Φρυγανίζουμε το ψωμί. Βάζουμε τις φέτες στα πιάτα και απλώνουμε λίγη σάλτσα πάνω τους.

Βάζουμε δύο αβγά πάνω από κάθε φέτα ψωμιού, τα περιχύνουμε με επιπλέον σάλτσα χωρίς όμως να τα καλύψουμε εντελώς. Τριβουμε με τα δάχτυλα λίγο ανθό αλατιού από πάνω, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο βασιλικό.