Φραγκφούρτη, Παρίσι, Βρυξέλλες, Ρώμη, αλλά και το Λονδίνο (ακόμα και το ΧΑ, έστω και με μηδαμινό τζίρο) κατάφεραν την Παρασκευή να περιορίσουν τις απώλειές τους και να βρουν μια κάποια ηρεμία (που πολλοί κρίνουν επίπλαστη) έπειτα από το σοκ της ανακοίνωσης του σχεδίου για το Brexit. Δεν είναι όμως τα σκαμπανεβάσματα των τιμών των μετοχών που δίνουν το στίγμα της εν ευρεία εννοία «αγοράς» έπειτα από κάποιο σημαντικό συμβάν. Είναι οι εξελίξεις στις αγορές συναλλάγματος και ομολόγων. Και εκεί τόσο η στερλίνα όσο και το ευρώ έδειχναν την Παρασκευή ότι η παρέλευση του πρώτου δραματικού 24ώρου μετά τη διαφιλονικούμενη συμφωνία Λονδίνου-Βρυξελλών ουδόλως απομάκρυνε τις ανησυχίες για το μέλλον τόσο της Βρετανίας όσο και της ηπειρωτικής Ευρώπης.
Η στερλίνα προσπάθησε εις μάτην να καλύψει τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες μετά τη μοιραία ψηφοφορία του 2016 για το Brexit που κατέγραψε την Πέμπτη (άνω του 2% έναντι του δολαρίου). Ο κίνδυνος μιας μη-συμφωνίας του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά και την ισοτιμία της στερλίνας με το ευρώ, όπως επίσης (αρνητικά) και την ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο. Στις αγορές ομολόγων χαρακτηριστική ήταν και την Παρασκευή η καταφυγή των επενδυτών στην ασφάλεια που θεωρούν ότι τους προσφέρει το γερμανικό 10ετές ομόλογο.
Εδώ και τρεις εβδομάδες η γερμανική αγορά ομολόγων λειτουργεί ως καταφύγιο των ανησυχούντων επενδυτών για τις αβεβαιότητες που απορρέουν τόσο από το Brexit όσο και από το bras de fer Βρυξελλών και Ρώμης για τον ιταλικό προϋπολογισμό. Τη γενικότερη επενδυτική δυσθυμία επέτεινε η δήλωση που έκανε ο Μάριο Ντράγκι από τη Φραγκφούρτη ότι η Ευρωτράπεζα παραμένει προσηλωμένη στον τερματισμό του προγράμματος στήριξης της ευρωοικονομίας στα τέλη του 2018, όπως έχει προαναγγείλει. Αν και αναγνώρισε ο ιταλός ευρωτραπεζίτης ότι «η ευρωπαϊκή ανάπτυξη δείχνει σημάδια επιβράδυνσης» και ότι «η αύξηση του πληθωρισμού ίσως είναι μικρότερη από την αναμενόμενη».