Με τη νέα ταινία της, «Euforia» την οποία σκηνοθέτησε, θα κάνει ένα πέρασμα από την Αθήνα η Ιταλίδα ηθοποιός Βαλέρια Γκολίνο. Η επίσκεψή της ηθοποιού και σκηνοθέτριας θα γίνει στο πλαίσιο του 31ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (22 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου), του οποίου την αυλαία θα σηκώσει την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ. Μετά την πρεμιέρα της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας η διάσημη σταρ θα παραδώσει masterclass. Η Γκολίνο έχει τιμήσει με την παρουσία της το Πανόραμα αρκετές φορές στο παρελθόν.

Η «Euforia» εξετάζει την σχέση δύο αδελφών στην σύγχρονη Ρώμη. O ένας, ο Ματέο (Ρικάρντο Σκαρμάτσο) είναι ευφυής, τολμηρός και δυναμικός επιχειρηματίας, ο οποίος ζει μια ζωή στα άκρα γεμάτη προκλήσεις. Ο άλλος, ο Ετορε (Βαλέριο Μαστραντέα) που είναι μεγαλύτερός του, ζει ακόμα στη μικρή επαρχιακή πόλη όπου γεννήθηκαν και εργάζεται καθηγητής σε σχολείο. Πέρα από την σχέση αίματος που τους συνδέει, οι δύο άντρες έχουν ένα ακόμη κοινό το οποίο θα τους φέρει κοντά σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους.

Δεύτερη προσπάθεια της Γκολίνο στη σκηνοθεσία μετά το ντεμπούτο της το 2013 με το «Μέλι», η «Euforia» παίχθηκε με επιτυχία στο περασμένο Φεστιβάλ Καννών 2018 (στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα) και αγοράστηκε από την Strada Films που θα την διανείμει αργότερα στα σινεμά. Εξάλλου οι συνεργάτιδες της Γκολίνο στο σενάριο του «Euforia» ήταν οι συνσεναριογράφοι της στο «Μέλι» Φραντσέσκα Μαρσιάνο και Βάλια Σαντέλα. Ο φημισμένος Ιταλός συγγραφέας Walter Siti συνυπογράφει και εκείνος το σενάριο.

Κρατήσεις και προαγορά εισιτήριων θα πραγματοποιείται στα ταμεία του ΙΝΤΕΑΛ (Πανεπιστημίου 46, Αθήνα).