Εγγραφες εξηγήσεις από την οικογένεια Κουτσολιούτσου για την υπόθεση Folli Follie

Και επτά ακόμη ύποπτοι

Τη δική τους εκδοχή για την υπόθεση της Folli Follie, παρείχαν -μέσω εγγράφων εξηγήσεων- ενώπιον της Οικονομικής Εισαγγελίας και του Γιάννη Δραγάτση, τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμη επτά ύποπτοι, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες – απάτη σε βαρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας θα μελετήσει τα υπομνήματα των συνολικά 10 υπόπτων, σε συνδυασμό με το αποδεικτικό υλικό της έρευνάς του, για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων ή όχι, ως προς το συγκεκριμενο σκέλος της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης, η σύζυγος του Κατερίνα αλλά  και ο γιος τους Γιώργος αρνήθηκαν τις κατηγορίες και προέβαλαν νομικά επιχειρήματα προκειμένου να αποδομήσουν το αδίκημα της απάτης. 

Το ζεύγος Κουτσολιούτσου έχει δηλώσει προθυμία για συνεργασία με τις αρχές, εφόσον ολοκληρωθεί η έρευνα και γνωρίζει όλο το αποδεικτικό υλικό.

Με την ιδιότητα του υπόπτου για ξέπλυμα  μαύρου χρήματος και απάτη έδωσαν επίσης εξηγήσεις ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμη τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017.

Η πλειονότητα φέρεται να “έδειξε” ευθύνες στην Ασία, υποστηρίζοντας ότι από εκεί προερχονταν τα οικονομικά στοιχεία που τώρα θεωρουνται παραποιημένα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.