«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Σημίτης, αντιδρώντας έντονα στο δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, τονίζοντας ότι «η έρευνα στους λογαριασμούς τους είναι ευπρόσδεκτη και δεν έχω τίποτα να κρύψω».

Ο κ. Σημίτης τονίζει ότι θα απαντήσει στις συκοφαντίες αφού πρώτα διαπιστώσει ποιοι εμπλέκονται.

Διατάχθηκε άνοιγμα λογαριασμών του Κώστα Σημίτη

Ολόκληρη η δήλωση Κ. Σημίτη:

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας

Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω.

Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται.

Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μελών της οικογενείας του, ζήτησε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες γεγονός που επιβεβαιώνεται από την Αρχή. 

Η παραγγελία για το άνοιγμα των λογαριασμών έγινε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, σχετικά με την κατάθεση του Μισελ Ζοσεραν, πάλαι ποτέ στελέχους της εταιρείας Thales, η οποία και  είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών. Ο Ζοσεραν είχε κάνει κατά το παρελθόν γενικές αναφορές για χρηματισμό με άξονα την προμήθεια του συστήματος C4I για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Αρχή έχει επίσης ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Μιχαλη Χρυσοχοϊδη και  Ευάγγελου Μαλεσιου, ενώ παράλληλα σχετικό αίτημα υπάρχει σε Ελλάδα και Γερμανία και για τον αδελφό του πρώην Πρωθυπουργού, Σπύρο Σημίτη, και πάλι με αφορμή δημοσιεύματα για ποσό 800.000 ευρώ – ήδη διενεργείται έρευνα και από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε ότι έχουν ανοιχτεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, επιβεβαιώνοντας το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Νέων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε μάλιστα λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση τις συζητήσεις καφενείου. «Να ξέρουν όμως» πρόσθεσε, «ότι αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι ψάχνουν εδώ και καιρό να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη και βάζουν στο κάδρο και τη σύζυγο του και τον αδελφό του για μια κατάθεση ενός Γάλλου πρώην στελέχους της εταιρίας «Θαλής» που ενδιαφερόταν για το C4I, ο οποίος καταδικάστηκε στη Γαλλία γιατί δεν μπόρεσε να αποδείξει όσα ισχυριζόταν.

Σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό στην κυβέρνηση προφανώς δίνουν κουράγιο στους ΑΝΕΛ λέγοντας τους «μείνετε, όλο και κάποιον θα βάλουμε φυλακή. Τα έχουμε ξαναζήσει αυτά» τόνισε.