Στην οικογένεια η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ο πατέρας του αδικοχαμένου νεαρού, Γιάννης Κατσίφας μεταβαίνει στα Τίρανα για να παραλάβει τη σορό του παιδιού του

Στα Τίρανα μεταβαίνει ο Γιάννης Κατσίφας, πατέρας του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών αρχών της γειτονικής χώρας, προκειμένου να παραλάβει τη σορό του γιου του.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα είχε ζητήσει, τρεις ημέρες μετά το περιστατικό, να παραλάβει τη σορό του παιδιού του, αφού προηγουμένως παραιτήθηκε από τη διενέργεια παράλληλης πραγματογνωμοσύνης από έλληνα ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του Γιάννη Κατσίφα παραδόθηκε στο Γραφείο της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων, η οποία ύστερα από πολυήμερη καθυστέρηση εξέδωσε την θετική της απάντηση.

Η εξέλιξη αυτή -που έρχεται μετά την ανακοίνωση της παρέμβασης του προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα- θα δώσει την ευκαιρία στην οικογένεια Κατσίφα να προγραμματίσει και την κηδεία του άτυχου 35χρονου, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Σαββατοκύριακου.

Υπενθυμίζεται πως η αντίδραση του προέδρου της Αλβανίας ήρθε μετά από επιστολή που έλαβε από τον Πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλη Ντούλε ο οποίος του ζητούσε μεταξύ άλλων να παραδοθεί άμεσα η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.