Το δικό της πόρισμα κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη για το «Ερρίκος Ντυνάν», στο οποίο δεν διαπιστώνεται παράνομη πράξη πολιτικού προσώπου ούτε επιζήμια πράξη ή πράξη διαχείρισης δημόσιας περιουσίας.
«Έπεται ότι δεν πληρούται η αντικειμενική υπόσταση του ποινικού αδικήματος της απιστίας περί την υπηρεσία (ούτε και οποιουδήποτε άλλου αδικήματος). Παρέλκει η εξέταση της (επίσης ελλείπουσας) συνδρομής των υποκειμενικών στοιχείων του αδικήματος (ιδίως ο άμεσος δόλος ελάττωσης της δημόσιας περιουσίας και ο ειδικός σκοπός οφέλους του δράστη ή άλλου της)», τονίζεται, ενώ εξαπολύεται επίθεση κατά των μελών της πλειοψηφίας ότι με το πόρισμά τους «μοναδικός τους στόχος είναι η ανέξοδη σπίλωσης και έμμεσα η κατασυκοφάντηση πολιτικών αντιπάλων».
Όσον αφορά τον πρώην υπουργό Υγείας του ΠαΣοΚ Ανδρέα Λοβέρδο, τονίζεται ότι σε καμία παράγραφο του σχεδίου Πορίσματος της πλειοψηφίας «δεν περιγράφεται ούτε μία αξιόποινη πράξη (γιατί δεν υπήρξε) για διατελέσαντες υπουργούς και πιο συγκεκριμένα για τον Ανδρέα Λοβέρδο» και «άρα δεν υπάρχει περιθώριο για να προσφύγει η Βουλή των Ελλήνων στις διαδικασίες μιας Προανακριτικής Επιτροπής».
Ακόμα τονίζεται ότι «σε καμία παράγραφο του σχεδίου Πορίσματος δεν περιγράφεται ούτε μία αδικοπρακτική συμπεριφορά (γιατί δεν υπήρξε) διατελεσάντων υπουργών και πιο συγκεκριμένα του Ανδρέα Λοβέρδου, που με βάση τους κανόνες του Αστικού και Δημοσιονομικού Δικαίου θα μπορούσαν να στηρίξουν εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου αξιώσεις σε βάρος τους».
Σημειώνεται δε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος «κινήθηκε προς την ορθή κατεύθυνση, που δεν ήταν άλλη από την θεσμική ενθάρρυνση να αναλάβει την ευθύνη διοίκησης και διαχείρισης ένας ιδιωτικός φορέας, που τελικώς έπραξε όλα όσα έχουν προηγουμένως αναφερθεί ως μειονεκτήματα της κρατικοποίησης του Ερρίκος Ντυνάν: δηλαδή, εξόφληση των χρεών του Ερρίκος Ντυνάν προς το Ελληνικό Δημόσιο, προς τους εργαζόμενους, προς τις Τράπεζες και τους προμηθευτές». «Έτσι, σώθηκε το Ερρίκος Ντυνάν», υπογραμμίζεται στο πόρισμα της ΔΗΣΥ.