Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου για την υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, αλλά και των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, αλλά και των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Την εντολή έδωσε αυτεπαγγέλτως η επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αννα Ζαϊρη, καθως το υπο διερεύνηση αδίκημα ειναι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η υπόθεση διερευνάται ηδη από τους οικονομικούς εισαγγελεις, με την προοπτική να γίνουν φύλλο και φτερό οι πωλήσεις ακινήτων. 

Σύμφωνα με έρευνα των Κινεζικών αρχών, φέρεται να είχε συστηθει προσωπική εταιρεια δια της οποίας γίνονταν πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS και ενω στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls). Γεγονος που καθιστούσε την πρακτική, παράνομη, πολλω δε μάλλον που με το συγκεκριμένο όχημα οι ενδιαφερομενοι λάμβαναν golden visa. 

Έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Έλλαδος, αλλά και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Η διοίκηση της Jumbo εχει πάντως διευκρινίσει ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με την εταιρεια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.