Ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας

«Αθήνα ψηλά» το όνομα του συνδυασμού του με τον οποίο θα διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές

Να φέρει την Αθήνα και πάλι ψηλά επιδιώκει ο Κώστας Μπακογιάννης μέσω της υποψηφιότητάς του για το δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας της χώρας.

Ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε και επίσημα το βράδυ της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου, την υποψηφιότητά του για τη θέση του δημάρχου Αθηναίων. Πλήθος κόσμου άρχισε να μαζεύεται από νωρίς στον πολυχώρο στο Γκάζι, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην οδό Πειραιώς.

Δύο λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα ο κ. Μπακογιάννης ανέβηκε στη σκηνή του πολυχώρου, ιδιαίτερα άνετος, παρουσιάζοντας τη «Φωνή Αρχών και Εμπιστοσύνης» για να σταθεί, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, «ξανά η Αθήνα όρθια».

«Ξέρετε ότι εγώ πατάω γερά στα πόδια. Ξέρω ότι απόψε δεν είστε εδώ μόνο για εμένα. Είστε εδώ γιατί πιστεύετε σε αυτή την πόλη. Είστε εδώ για αντιστέκεστε στην αδράνεια και την αδιαφορία. Πιστεύετε ότι η Αθήνα μπορεί να σταθεί στα πόδια της» ανάφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μπακογιάννης ευχαριστώντας τον κόσμο που έδωσε το παρών και υποσχέθηκε ότι τις επόμενες σελίδες στο βιβλίο της Αθήνας θα τις γράψει μαζί με τους πολίτες που θα τον στηρίξουν με την ψήφο τους τον ερχόμενο Μάιο.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος του συνδυασμού «Αθήνα ψηλά» θα βασιστεί στη γνώμη των δημοτών της πόλης, καθώς ο υποψήφιος δήμαρχος ετοιμάζεται να «οργώσει» το δήμο μαζί με το επιτελείο του για να καταγράψει τα προβλήματα και τις ανάγκες του κόσμου.

Ο υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων αναφέρθηκε στο ξεκίνημά του στον στίβο της τοπικής Αυτοδιοίκησης και στους επικριτές του που τον χαρακτήρισαν «τρελό» όταν είχε βάλει υποψηφιότητα στην γενέτειρά του. «Θέλω να σας εξομολογηθώ ότι εγώ σε αυτή

την όμορφη περιπέτεια μπήκα από μια αίσθηση καθήκοντος. Είχα το βάρος ενός χρέους. Να ολοκληρώσω ένα έργο που έμεινε μισοτελειωμένο γιατί κάποιοι δεν το άφησαν να ολοκληρωθεί» σχολίασε, υπογραμμίζοντας ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση «σε μαθαίνει να είσαι ταπεινός. Όρος επιβίωσης είναι να καταπίνεις τον εγωισμό σου. Αυτό που μετράει είναι το απτό και το αποτέλεσμα».

Όσον αφορά την απόφαση να κατέβει υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι δεν ήταν καθόλου απλή και καθόλου εύκολη. Τόλμησε όμως να δοκιμαστεί γιατί η πόλη των Αθηνών σήμερα «δεν είναι απλώς σε κρίση, είναι σε παρακμή. Εχει ενσωματώσει την κρίση της χώρας. Βγαίνεις και δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις» δήλωσε αναφερόμενος στη μίζερη και βρώμικη εικόνα που παρουσιάζει η πόλη. Σκοπός του είναι να αναδείξει την ομορφιά της πόλης και να την κάνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου όχι μόνο για τον αρχαίο πολιτισμό της αλλά να την αναδείξει ως μια σύγχρονη πόλη για τους πολίτες και τους επισκέπτες της.

Για αυτό εστιάζει στον, όπως τον χαρακτήρισε, πολιτισμό καθημερινότητας, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις άξονες: την ασφάλεια, τη λειτουργία της πόλης και τον δημόσιο χώρο. Ζητήματα με τα οποία υποσχέθηκε να παλέψει.

«Θέλουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Να φτιάξουμε ένα λειτουργικό δήμο που θα είναι δίπλα στον πολίτη» σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του δήλωσε ότι: «Ξέρω ότι δυσκολεύεστε να πιστέψετε όσα σας λέω, γιατί σας έχουν πει πολλά, άλλα ξέρω ότι θέλετε να πιστέψετε σε μια πόλη που τους θα χωράει όλους. Θέλω να ζητήσω τον χρόνο, την ενέργεια και την καθοδήγησή σας. Χρειάζομαι και την αυστηρότητά σας και την κριτική σας, αυτή θα είναι η πυξίδα μας. Να σηκωθούμε όλοι μαζί και να σηκώσουμε την Αθήνα να την πάμε εκεί που της πρέπει. Περήφανη, όπως της αξίζει. Ελάτε όλοι μαζί να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.