Γερμανία : Ρεκόρ απασχόλησης τον Σεπτέμβριο – Μόλις στο 5,1% η ανεργία

Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,1%, στο πιο χαμηλό σημείο από το 1990

Ρεκόρ απασχόλησης σημειώθηκε στην Γερμανία τον Σεπτέμβριο, με τα στοιχεία στην ανεργία για τον Οκτώβριο να υποχωρούν σημαντικά.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εργαζομένων ενισχύθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 557.000 και διαμορφώθηκε σε 45 εκατομμύρια, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Την ίδια ώρα, τον Οκτώβριο, ο αριθμός των ανέργων διολίσθησε κατά 11.000 άτομα και υποχώρησε στα 2,292 εκατ. άτομα, με τον δείκτη ανεργίας να διατηρείται στο 5,1%, το χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας.

«Χάρη στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη, η αγορά εργασίας βρίσκεται ακόμη σε πολύ καλή θέση» σχολίασε ο οικονομολόγος της KfW, Γιόργκο Τσάουνερ.

Η βελτίωση της αγοράς εργασίας εκτιμάται ότι θα συνεπάγεται σημαντικά οφέλη και στην ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις δαπάνες των νοικοκυριών.

Μάλιστα, ο ρυθμός αύξησης των μισθών, ο οποίος υπερβαίνει τον αντίστοιχο του πληθωρισμού, αλλά και το μειωμένο κόστος δανεισμού, συνδράμουν τα μέγιστα στην περαιτέρω ενίσχυση των ιδιωτικών δαπανών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.