Ακύρωσε, ως αντισυνταγματική και παράνομη, το Συμβούλιο της Επικρατείας την υπουργική απόφαση που καθόριζε ενιαίου τύπου στολή για το προσωπικό των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, Security.
Όπως, υπογραμμίζει το ΣτΕ (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Χρήστος Ράμμος και εισηγητής ο πάρεδρος Νικόλαος Μαρκόπουλος), ναι μεν το Σύνταγμα παρέχει στην Πολιτεία τη δυνατότητα να καθορίζει την ενιαίου τύπου στολή του προσωπικού των Security εταιρειών, όχι δε μέχρι του σημείου να μην αφήνει στις επιχειρήσεις καμία δυνατότητα διαμόρφωσης των στολών του προσωπικού τους, μέσω των οποίων επιθυμούν να εξατομικευθούν και να γίνουν γνωστές στην αγορά.
Η ασφυκτική τυποποίηση της ενιαίας μορφής των στολών για όλες τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας θα παραβίαζε την αρχή της αναλογικότητας, αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας στην υπ΄ αριθμ. 2248/2018 απόφαση του Δ΄ Τμήματος, καθώς «θα περιόριζε υπέρμετρα την συνταγματικώς προστατευόμενη ελευθερία της επιχειρηματικής δράσης υπό όρους ελεύθερου ανταγωνισμού, ουσιώδες χαρακτηριστικό γνώρισμα της οποίας είναι η ελευθερία των επιχειρήσεων να χρησιμοποιούν διακριτικά γνωρίσματα, ως μέσο εξατομίκευσής τους στην οικία αγορά και προσδιορισμού της επιχειρηματικής προέλευσης των προϊόντων ή υπηρεσιών τους προκειμένου αυτά να διακρίνονται, στην αντίληψη του συναλλακτικού κοινού, από παρόμοια προϊόντα ή υπηρεσίες άλλων επιχειρήσεων».
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και η Ελληνική Ομοσπονδία Ασφαλείας, ζητώντας να ακυρωθεί η από 18.9.2017 κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας για τον ενιαία τύπο στολής του προσωπικού ασφαλείας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.
Η άποψη της Πολιτείας είναι ότι οι στολές των Security επιχειρήσεων πρέπει να διαφέρουν χαρακτηριστικά από τις στολές του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, να μην φέρουν εθνόσημο, σειρίδες, αστέρια, κουμπιά παρόμοια με αυτά των ενστόλων των Ε.Δ.