Το ξεκίνημα των Los Angeles Lakers στην φετινή σεζόν μόνο ιδανικό δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς μετά τα πρώτα τρία παιχνίδια εξακολουθούν να αγνοούν την έννοια της νίκης. Προχθές μάλιστα ηττήθηκαν εντός έδρας από τους San Antonio Spurs, σε έναν αγώνα πραγματική διαφήμιση για το άθλημα, ειδικά λόγω του τρόπου που εξελίχθηκε στο τέλος.

Όπως ίσως θα γνωρίζετε ο νικητής κρίθηκε στην παράταση, με τους Lakers να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουν στο σκορ κατά την διάρκεια της τέταρτης περιόδου. Στο έξτρα πεντάλεπτο η παρέα του Lebron έδειχνε να έχει πλέον ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως όπως φάνηκε ο σπουδαίος Greg Popovic μάλλον είχε διαφορετική άποψη.  Ας δούμε μαζί τι ακριβώς συνέβη.

1.10 πριν την λήξη

Ο Lamarcus Aldridge πραγματοποίησε συνολικά μια τρομακτική εμφάνιση – σκόραρε 37 πόντους, μάζεψε 10 rebound και μοίρασε 5 assists, φορτώνοντας ταυτόχρονα τους αντιπάλους του με πολλά φάουλ. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Javale McGee αδυνατεί να εκτελέσει σωστά το box out (παίζει με 5 φάουλ) – ο Aldridge παίρνει το επιθετικό rebound και δίνει αέρα οκτώ πόντων στην ομάδα του. Απομένουν μόλις 70 δευτερόλεπτα.

Μετά το time out του Luke Walton, ο DeRozan ρισκάρει προσπαθώντας να κλέψει την πάσα προς τον Kuzma. Ο τελευταίος το εκμεταλλεύεται, επιτίθεται κατά μέτωπο πάνω στον Aldridge και πασάρει στον σωστό χρόνο στον McGee.

Στην αμέσως επόμενη φάση – μετά το άστοχο τρίποντο του Gay – ο James καλπάζει στο ανοιχτό γήπεδο τραβώντας την προσοχή ολόκληρης της άμυνας των Spurs. Η πάσα στην γωνία βρίσκει τον Kuzma εντελώς αμαρκάριστο, ο οποίος ευστοχεί για τρεις.

Ο Hart αμύνεται εκπληκτικά πάνω στον DeRozan – αν προσέξετε δεν τσιμπάει στις συνεχόμενες προσποιήσεις – γεγονός που μας οδηγεί στην πρώτη αξιομνημόνευτη στιγμή του Lebron στο Los Angeles.

Παράταση

Το κλειδί για τους Λιμνανθρώπους ακούει στο όνομα Jonathan Williams. Στα μετόπισθεν κατορθώνει να κόψει τον DeRozan ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρείς παρακαλώ φορές, ενώ παράλληλα πετυχαίνει δύο πολύ κρίσιμα καλάθια στην επίθεση.

Κάπως έτσι φτάνουμε στα τελευταία 11 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης – έχουν φυσικά προηγηθεί οι δύο χαμένες βολές του Lebron. Οι Spurs μετά το time out, εκτελούν στην εντέλεια ένα αληθινά αριστουργηματικό play.

Ο Aldridge στην πραγματικότητα προσποιείται δύο φορές – μία στην υποτιθέμενη πάσα χέρι με χέρι στον DeRozan (fake Hand Off) και μία αμέσως μετά, όταν κινείται σαν να σκοπεύει να διεισδύσει προς την ρακέτα. Εν τέλει πασάρει στον Mills (DHO) που ευστοχεί στο σουτ που έμελλε να κρίνει τον αγώνα. Μπασκετική απόλαυση.