ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

1 κιλό πατάτες µεσαίου µεγέθους (περίπου 4-5 πατάτες), µε τη φλούδα τους

120-150 γρ. αγκινάρες τουρσί

1-2 αγγουράκια κάππαρης

3-4 φρέσκα κρεµµυδάκια

3-4 κλωνάρια µάραθου ή κοπανισμένος μαραθόσπορος

Για τη βινεγκρέτ

70 ml έ.π. ελαιόλαδο

χυµός από 1 λεµόνι

1 κ.γ. µουστάρδα Dijon

αλάτι

λευκό πιπέρι, φρεσκοτριµµένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουµε τις πατάτες κάτω από άφθονο τρεχούµενο νερό και τις βράζουµε ολόκληρες. Ξεπλένουµε τις αγκινάρες από την άλµη και εφόσον είναι µεγάλες τις τεµαχίζουµε σε µέγεθος µπουκιάς. Κόβουµε τα κρεµµυδάκια και τα αγγουράκια της κάππαρης σε ροδέλες. Πλένουµε καλά τον µάραθο.

Χτυπάµε στο σέικερ όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, ώσπου να οµογενοποιηθούν.

Ξεφλουδίζουµε τις πατάτες όσο είναι ακόµη ζεστές, τις κόβουµε σε κύβους, τις βάζουµε σε σαλατιέρα και τις περιχύνουµε µε τη µισή ποσότητα βινεγκρέτ. Προσθέτουµε τις αγκινάρες, τα αγγουράκια κάππαρης και το φρέσκο κρεµµύδι. Περιχύνουµε µε την υπόλοιπη βινεγκρέτ και ανακατεύουµε καλά. Λίγο προτού σερβίρουµε, µαδάµε πάνω από τη σαλάτα τον µάραθο.

ΤIP

Αν δεν χρησιμοποιήσετε όλη τη βινεγκρέτ, μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.