YΛΙΚΑ (για 8 μίνι μπέργκερ)
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρύο νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8 φέτες τσένταρ
8 μίνι ψωμάκια για μπέργκερ
8 φύλλα μαρουλιού
1 μεσαία ντομάτα, σε ροδέλες
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΙΡΑΣ
½ φλ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
1/4 φλ. μπίρα, κατά προτίμηση ξανθιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1-2 κ.γ. αλάτι
EKTEΛΕΣΗ
Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρύο νερό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Μοιράζουμε τον κιμά σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια πάχους 1,5 εκ.
Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Λίγο προτού ψηθούν εντελώς, προσθέτουμε επάνω σε κάθε μπιφτέκι από 1 φέτα τσένταρ και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Σάλτσα μπίρας: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, την μπίρα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σύνθεση: Ανοίγουμε τα ψωμάκια. Αλείφουμε τα κάτω μισά ψωμάκια με τη σάλτσα μπίρας. Βάζουμε επάνω από 1 φύλλο μαρουλιού, 1 ροδέλα ντομάτας και 1 μπιφτέκι. Κλείνουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.