Ταινία κινουμένων σχεδίων

«Εγώ, ο απαισιότατος» STAR, 21:00
Σε ένα όμορφο προάστιο, ανάμεσα στα όμορφα σπίτια, υπάρχει ένα μαύρο σπίτι με ένα καλά κρυμμένο καταφύγιο, τόπο διαμονής του πανούργου Γκρου και του κωμικού στρατού του από minions. Ο Γκρου, που μόνιμα καταστρώνει υποχθόνια σχέδια, έχει έναν νέο, μεγαλεπήβολο στόχο: να κλέψει το φεγγάρι. Προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του αναγκάζεται να υιοθετήσει τρία ορφανά κοριτσάκια, που του δείχνουν τέτοια αγάπη και στοργή, με αποτέλεσμα ακόμα και αυτό το απόρθητο κάστρο κακίας και μίσους να κινδυνεύει να πέσει ολοσχερώς. (ΗΠΑ, 2010, 87′)

Ξένες ταινίες

«Απρόσμενος έρωτας» ΕΡΤ3, 22:30
Στα 57 της, η Ζαν είναι μια ντροπαλή και διακριτική, υψηλό στέλεχος μιας φαρμακευτικής εταιρείας. Οταν η εταιρεία της την αναγκάζει να βγει σε πρόωρη σύνταξη, η Ζαν ερωτεύεται εντελώς απρόσμενα τον 35χρόνο Πασκάλ, προκαλώντας μεγάλη αναταραχή στον κοινωνικό και οικογενειακό της περίγυρο. Μπορεί τελικά η Ζαν να υπερασπιστεί το δικαίωμά της στη ζωή και στον έρωτα; Πρωταγωνιστούν οι Ludmila Mikael, Eric Caravaca, Magali Woch, Jean-Yves Chatelais. (Γαλλία, 2015, 90′)
 
«Dallas buyers club» ΕΡΤ1, 23:50
Ο Τεξανός Ρον Γούντρουφ (Μάθιου Μακ Κόναχι) είναι ηλεκτρολόγος και καουμπόι σε ροντέο. Ξαφνικά το 1985 οι γιατροί κάνουν διάγνωση ότι πάσχει από τον ιό HIV και του δίνουν μόνο 30 μέρες ζωής. Ομως, ο Ρον δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί αυτή τη θανατική «ποινή». Επειτα από υπερεντατική έρευνα ανακαλύπτει ότι υπάρχει έλλειψη πιστοποιημένων φαρμάκων και θεραπειών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε περνάει τα σύνορα και φτάνει στο Μεξικό. Παρότι είναι ομοφοβικός, ο Ρον συνασπίζεται με τον Ρέιον (Τζάρεντ Λέτο), έναν επίσης οροθετικό τρανσέξουαλ που μοιράζονται το ίδιο πάθος για ζωή. Οι δυο τους ιδρύουν ένα κλαμπ, όπου οι οροθετικοί έχουν πρόσβαση σε φάρμακα με μηνιαία συνδρομή. (ΗΠΑ, 2013, 109′)