Aίτηση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα και τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει κατέθεσε η κυπριακή J&P Overseas, από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στη μέση Ανατολή, συμφερόντων των οικογενειών Ιωάννου – Παρασκευαϊδη.

Η εταιρεία εμφανίζει «μαύρη τρύπα» 600 εκατ. ευρώ λόγω ζημιών σε έργα στη Σαουδική Αραβία.

Η διοίκηση της εισηγμένης στο ελληνικό χρηματιστήριο J&P – ΑΒΑΞ με επιστολή της αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή  δεν αναμένεται να επηρεάσει ουσιωδώς τις υφιστάμενες εργασίες και μελλοντικές προοπτικές της. Ειδικότερα, επισημαίνει πως οι σχέσεις μεταξύ της J&P-ΑΒΑΞ και J&P (Overseas) Limited περιορίζονται αποκλειστικά σε συγκεκριμένες συνεργασίες σε κατασκευαστικές κοινοπραξίες στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου για τις οποίες λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα σε συνεργασία με τις αντίστοιχες τράπεζες και πελάτες, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκτέλεση των σχετικών συμβολαίων. Επίσης, δεν έχουν μετοχική σχέση.

Η εταιρεία ενημερώνει επίσης πως η  εγκριθείσα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της J&P-ΑΒΑΞ δεν επηρεάζεται και συνεχίζεται απρόσκοπτα. Πρόκειται για αύξηση της τάξης των 20 εκατ. ευρώ μέσα από την οποία θα αλλάξουν οι μετοχικές ισορροπίες. Το ποσοστο της οικογένειας Ιωάννου θα αυξηθεί από 5% σε 24% και θα περιοριστεί το ποσοστό της J&Ρ Investments από 41,59% σε περίπου 28%.