Τα αστικά τοπία του Αχιλλέα Αϊβαζόγλου φιλοξενεί η αίθουσα τέχνης Artshot – Sophia Gaitani. Η ζωγραφική έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα  Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 8:00 το βράδυ.

Η κριτικός και ιστορικός Τέχνης Ηρα Παπαποστόλου αναφέρει:
Η πόλη με τα γεωμετρικά της σχήματα, τα γαιώδη υποβλητικά χρώματα και τα υπαινικτικά γκρίζα βρίσκεται εκεί μυστηριώδης και με μια αίσθηση νοσταλγίας.
Το μαύρο χρώμα την κάνει πιο θλιβερή, αλλά ένα κίτρινο μπορεί να αλλάξει αυτόματα την διάθεσή της. Άλλοτε αποτυπώνεται το παιχνίδισμα από τα φώτα της και άλλοτε στέκει μπροστά στον θεατή ζωντανή με τα κτίρια και τους δρόμους της σε κίνηση.
Τα γκράφιτι στους τοίχους είναι ένα ακόμη σημάδι αυτής της ζωντάνιας της ενώ τα κλειστά παραθυρόφυλα μαρτυρούν την κατά περιόδους σιωπή της.
Η πόλη του Αϊβαζόγλου είναι κυρίως ρεαλιστική αν και κάποιες φορές η πραγματικότητα μοιάζει να παραμορφώνεται με σκοπό να εκφράσει τα συναισθήματα και την ιδιαίτερη εσωτερική οπτική του καλλιτέχνη: στοιχεία του αστικού τοπίου αποδίδονται σαν γεωμετρικά στερεά με εξπρεσιονιστική χροιά.
Ο ίδιος λέει: “Στη δουλειά μου διακρίνονται η ταπεινή συγκίνηση προς ασήμαντες εικόνες που τις απομονώνει το μάτι και το προσωπικό βίωμα. Το χρώμα και το φως έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη δημιουργία μιας ονειρικής ατμόσφαιρας που χαρακτηρίζει τα έργα μου”.
Η ονειρική αυτή ατμόσφαιρα είναι αισθητή σε όλο του το έργο. Οι εικόνες της πόλης του δεν ξέρουμε αν είναι αληθινές ή αν πρόκειται για στιγμιότυπα που έχουν χαρακτεί στο μυαλό του. Είναι πραγματικότητα ή φευγαλέα ανάμνηση; Ένα είναι το σίγουρο στο έργο του: οι φόρμες και το χρώμα αρκούν για να συγκινήσουν τον θεατή.

Ποιος είναι ο Αχιλλέας Αϊβαζόγλου

Ο Αχιλλέας Αϊβάζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και αποφοίτησε µε πτυχίο Ζωγραφικής,
πιστοποιητικό θεωρητικών και Ιστορικών Σπουδών και ενδεικτικό ειδικών σπουδών στη Νωπογραφία και την Τεχνική των Φορητών Εικόνων. Επίσης σπούδασε ∆ιακοσµητική στην Σχολή Βακαλό,

∆ούλεψε ως καθηγητής Εικαστικών στη Μέση Εκπαίδευση και πέτυχε υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. τριετούς διάρκειας για µεταπτυχιακές σπουδές και µε αντικείµενο «∆ιδακτική Εικαστικών Τεχνών».

Αποσπάστηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο µε σκοπό τη συγγραφή εκπαιδευτικού βιβλίου για το µάθηµα της Αγγλικής Γλώσσας, ειδικότητας.

Το βιβλίο αυτό προορίζεται για τα Τεχνικό Λύκεια Εφαρµοσµένων Τεχνών (∆ιακόσµησα, Γραφικές Τέχνες, Συντήρηση). ∆ιορίστηκε ύστερα από προκήρυξη µόνιµου εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕ1 ΑΘΗΝΩΝ,

ως καθηγητής µε γνωστικό αντικείµενο «Ελεύθερο Σχέδιο-Χρώµα-Αντίγραφο». Στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών – Τµήµα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.

Μέχρι σήµερα έχει δείξει την δουλειά του σε 33 ατοµικές εκθέσεις και πήρε µέρος σε 48 επίσηµες οµαδικές. Έργα του βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων στο Υπουργείο Πολιτισµού,
στην Εθνική Τράπεζα, στις ∆ηµοτικές Πινακοθήκες Πατρών, Λαµίας Καρδίτσας, Μυτιλήνης, Αγρινίου και στο Μουσείο της πόλεως των Αθηνών Βούρου – Ευταξία.