Να εξομαλύνει το κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης επιχείρησε στην Βουλή ο  αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το πόθεν έσχες των δικαστικών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι δικαστές δεν «έχουν τίποτα να φοβηθούν» από την ηλεκτρονική υποβολή των πόθεν έσχες αρκεί «να μην έχουν να κρύψουν κάτι». Μάλιστα σημείωσε ότι «αυτή η αντιπαράθεση πρέπει να λήξει για να μην δίνεται η εντύπωση ότι κάτι θέλουν να κρύψουν».

Σημείωσε δε ότι καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για την κατάρτιση του νομοσχεδίου στο πλαίσιο της διαφάνειας και της ισονομίας. Ενώ όπως δήλωσε «λήφθηκε υπόψη η απόφαση του ΣτΕ, αλλά η κυβέρνηση δεν απεμπολεί τα δικαιώματά της». Διαβεβαίωσε δε «όλους τους υπόχρεους και κυρίους τους δικαστικούς ότι κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για αυτόν που δεν έχει να κρύψει κάτι», ενώ απέδωσε ευθύνες και στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι «η εκάστοτε αντιπολίτευση θεωρεί καθήκον της να ασκεί κριτική για χάρη της αντιπολίτευσης».

Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είχε κρίνει το 2017 ως αντισυνταγματική την κοινή υπουργική απόφαση για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των δικαστικών με επίκεντρο ότι το επιφορτισμένο με τον έλεγχο όργανο πρέπει να συγκροτείται, τουλάχιστον κατά πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του, από ανώτατους τακτικούς δικαστές, μέλη των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων. Η απόφαση του ΣτΕ είχε προκαλέσει σφοδρή σύγκρουση με την κυβέρνηση, η οποία βρέθηκε τότε αντιμέτωπη με το σύνολο των δικαστικών και εισαγγελικών ενώσεων.