Ελληνική ταινία

«Ricordi mi»   ΕΡΤ2, 23.45
Η Φανή, φωτογράφος ερευνήτρια, ζει στην Αθήνα. Αρνούµενη να συµβιβαστεί µε τον θάνατο του µουσικοσυνθέτη συντρόφου της, διαγράφει από τη µνήµη της το γεγονός. Επιλέγει να διατηρήσει µια παράλληλη µε την πραγµατικότητα σχέση µαζί του, ζώντας µε τη φαντασίωση του άνδρα δίπλα της και µε τους ήχους που αυτός συνέθετε. Η ηρωίδα συνθέτει την εικόνα του αγαπηµένου της µέσα από το παζλ των ανθρώπων της πόλης και των χώρων όπου έζησε µαζί του και κατορθώνει µε δικό της τρόπο να αποδεχθεί την αλήθεια του χαµού του. Πρωταγωνιστούν οι Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Θεοδώρα Τζήµου, Γιώργος Αρµένης, Ελένη Γερασιµίδου, Γιάννης Θωµάς, Ερση Μαλικένζου. (Ελλάδα, 2009, 100′)

Ξένες ταινίες

«Η συμμορία των μάγων»   STAR, 22.50
Μια ομάδα δεξιοτεχνών με το όνομα «Τέσσερις καβαλάρηδες» καταφέρνει να ληστέψει τα πιο καλά φυλασσόμενα χρηματοκιβώτια διεθνώς, παίζοντας με τη δύναμη του μυαλού και τα νεύρα των διωκτικών αρχών. Η ομάδα των τεσσάρων μάγων συγκλονίζει τη διεθνή κοινή γνώμη, θέλγοντας το κοινό της με μια σειρά από τολμηρές και πρωτότυπες ληστείες, κάνοντας χρήση εντυπωσιακών τεχνολογικών τρικ. Πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν, Γούντι Χάρελσον, Ντέιβ Φράνκο, Μαρκ Ράφαλο, Μέλανι Λόρεν, Ισλα Φίσερ, Ηλίας Κοτέας, Τζέσε Αϊζενμπεργκ. (ΗΠΑ, 2013, 102′)
«The terminal»   ΑΝΤ1, 23.30
Ενας ανατολικοευρωπαίος μετανάστης, ο Βίκτορ Ναβόρσκι καταφθάνει στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και μένει στην κυριολεξία εκεί,  καθώς στη χώρα του έγινε πραξικόπημα και έχει ξεσπάσει πόλεμος. Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν πια τη χώρα του ως επίσημο κράτος, κι έτσι  «σβήνεται» από τον παγκόσμιο χάρτη. Αυτόματα, το διαβατήριό του καθίσταται άκυρο κι εκείνος περνά τη ζωή του στο μικρό εμπορικό «χωριό» του αεροδρομίου, περιμένοντας κάποια εξέλιξη, που όμως δεν έρχεται ποτέ. Πρωταγωνιστούν οι Τομ Χανκς, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Στάνλεϊ Τούτσι. (ΗΠΑ, 2004, 117′)