Ντοκιμαντέρ

«Once in a lifetime»ΕΡΤ2, 23.55
Μια μουσική περιπέτεια με τον Γιάννη Πετρίδη. Ενα μουσικό οδοιπορικό στη ζωή του σπουδαιότερου έλληνα ραδιοφωνικού παραγωγού, στη μουσική εξέλιξη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, στην έκρηξη του ροκ στη δεκαετία του ’60, στα μουσικά κινήματα που γεννήθηκαν και μας έφερε σε επαφή η εκπομπή του, καθώς και στο κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό που διαμόρφωσε τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα.

Ξένες ταινίες

«Ο γάμος της χρονιάς» ΕΡΤ1, 22.00
Επειτα από δέκα χρόνια η Ελι επιστρέφει στο σπίτι της στο Κονέκτικατ για πρώτη φορά από τότε που χώρισε με τον άντρα της Ντον. Αιτία της επιστροφής είναι ο γάμος του υιοθετημένου γιου τους, Αλεχάντρο. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο Αλεχάντρο τους ενημερώνει ότι η βιολογική του μητέρα θα έρθει στον γάμο, η οποία – λόγω των αυστηρών θρησκευτικών της πεποιθήσεων – δεν γνωρίζει ότι η Ελι και ο Ντον έχουν πάρει διαζύγιο και τους παρακαλεί να προσποιηθούν το ευτυχισμένο ζευγάρι. Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Νταϊάν Κίτον, Κάθριν Χέιγκλ, Σούζαν Σαράντον, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Αμάντα Σέιφριντ, Τόφερ Γκρέις, Μπεν Μπαρνς. (ΗΠΑ, 2013, 99′)
«Ο γκρινιάρης της Νέας Υόρκης» ΣΚΑΪ, 00.45
Ο Χένρι Αλτμαν περνά τη ζωή του διαρκώς γκρινιάρης και θυμωμένος με όλον τον κόσμο. Κάποια μέρα πηγαίνει στο νοσοκομείο για να πάρει τα αποτελέσματα των εξετάσεών του. Περιμένοντας, η ανυπομονησία και η κακή του διάθεση φτάνουν στο αποκορύφωμα. Ετσι, όταν γνωρίζει τη νέα γιατρό Σάρον ξεσπά τα νεύρα του πάνω της. Οταν εκείνη του ανακοινώνει ότι έχει εγκεφαλικό ανεύρυσμα και βρίσκεται κοντά στον θάνατο αποφασίζει στο υπόλοιπο της ζωής που του απομένει να διορθώσει τη λάθος πορεία που έχει δώσει στη ζωή του. Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μίλα Κούνις, Πίτερ Ντίνκλατζ, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Μελίσα Λίο. (ΗΠΑ, 2014, 83′)